Intel'in TV seyircilerine sürprizi olabilir

Onu daha çok ürettiği donanımlarla tanıyoruz. Ama dev şirket, şimdi "çok farklı bir şey" yapabilir!

Donanım devi bunu da yapar mı

Intel'in, kablo ve internet yayınlarını birleştirecek bir TV kutusu hazırladığı konuşuluyor.

Intel işlemcileriyle tasarlanacak yeni TV üstü kutusu hem kablo yayınlarını alırken hem de internet üzerinden TV yayınlarını izlemeye imkan tanıyacak. Uzun zamandır TV piyasası için ürünler tasarlamayı arzulayan Intel'in bu yeni ürününü, önümüzdeki hafta düzenlenecek CES 2013'te görücüye çıkarabileceği düşünülüyor.

İçerik üreticileri de Intel'in planlarına sıcak bakıyor zira içeriklerini sağlıklı bir şekilde seyirciye ulaştırmak konusunda sorun yaşayan üreticielr için sağlıklı işleyen bir dağıtım teknolojisi, piyasanın büyümesi anlamına geliyor. Intel'in de bu sistemi yaygınlaştırmak için, yerel çözümler üretebileceği konuşuluyor. Örneğin, ABD'deki her şehire, o şehir sakinlerinin tercihlerinin ön plana çıktığı bir sistem kurulması mümkün olacak.

Intel, 2009 yılında, 1080p televizyonlarda, 3D animasyonların oynatılmasını sağlayacan Sodaville isimli bir çip üretmiş, 2010 yılında da Google TV'ye destek vermişti. Ancak yeni ürün, Intel'i bir TV destekçisi olmaktan çıkarıp, doğrudan TV yayın dağıtımcısı konumuna getirebilir.

Okuyucu Yorumları