Intel'in yeni hedefi insan beyni!

Bilgisayar kullanımını kökten değiştirecek bir yenilik geliyor: Hedefte beyniniz var!

Intel'in yeni hedefi: Beyin!

2020 yılında bilgisayarları ve cep telefonlarını beyin dalgalarıyla kontrol edeceğiz; en azından yonga üreticisi Intel'e göre durum böyle.

ABD'li web sitelerinin bildirdiğine göre Intel'in Pittsburgh'daki laboratuarında bilim adamları, insanın beyin dalgalarını okuyup bilgisayar, TV cihazları veya cep telefonlarını kontrol etmeye yönlendirmek için çalışıyor. Bu süreç Intel tarafından geliştirilen ve kullanıcının beynine yerleştirilen algılayıcılar aracılığıyla gerçekleşecek.

Bilim adamları yongaların kişinin kendi istediği dışında beynine yerleştirilmeyeceğinin altını çiziyor. Fakat tüketicilerin, nakil sonucu sahip olacakları özgürlüğün kıymetini bileceklerini umut ediyorlar.

Araştırma laboratuarının başkan yardımcısı ve yöneticisi Andrew Chien daha birçok şeyin halledilmesi gerektiğini de ekledi ve yonganın beyne yerleştirilmesinin sadece bir yol olduğunu belirtti. Intel bilim adamı Dean Pomerlau kullanıcıların yakında bir bilgisayar arayüzüne mecbur kalmaktan ve bunu parmaklarda yönetmekten sıkılacaklarını düşünüyor: "Düşünsenize; sadece düşüncelerinizin gücüyle internette sörf yapabileceksiniz."

Okuyucu Yorumları