Intel'in yeni nesil işlemcisi gün sayıyor

PC'ler için Intel'in tasarladığı yeni işlemci Haswell, 2013'ün ilk yarısında evlerimize girecek...

Intel'in Haswell'i hazır!

Intel'in yeni nesil masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Haswell işlemcileri, 2013'te hazır olacak.

2013 Nisan'nından itibaren yaygın olarak dağıtılacak olan Haswell işlemcileri, Intel'in şu anda piyasada olan Ivy Bridge işlemcilerinin yerini alacak. Intel'in açıklamalarına göre, Ivy Bridge işlemcilerin iki katı performans vaadeden Haswell işlemcileri enerji tasarrufu sayesinde Ultrabook'ların çalışma süresini de iki katına çıkaracak. Ultrabook'lar şu anda 6-9 saat arasında şarjsız çalışma potansiyeli vaadediyor. Haswell'e beraber bu 12-8 saat seviyesine çıkacak. Bu da çoğu kullanıcı için evden çıkarken dizüstü bilgisayarının şarj kablosunu yanına almamak anlamına geliyor.

Ivy Bridge işlemcileri minimum 17 Watt enerjiye ihityaç duyarken, Haswell işlemcilerinde bu rakam 10 Watt'a düşecek. Ayrıca Haswell'in grafik işleme kapasitesi de 4K çözünürlüğün oynatmaya imkan tanıyacak. Böylece 4096x3072 pixel boyutlarında görüntüleri oynatmak mümkün olacak. Ayrıca heyecan verici bir özellik olarak Haswell işlemcisine sahip Ultrabook'lar, kablosuz şarj yeteneğine sahip olacak. Böylece Intel'in yeni duyurduğu bu teknoloji de hayata geçmiş olacak ve dizüstü bilgisayarın yakına bırakılan telefonlar şarj edilmiş olacak.

Tabletlerin, insanların bilgisayar kullanma alışkanlığını değiştirdiğini de vurgulayan Paul Otellini, Windows 8 ve Haswell sayesinde, kullanıcıların çok daha pratik ve güçlü bir PC'yle karşılaşacaklarının altını çizdi.

Okuyucu Yorumları