Intel'in yeni Windows 8 işlemcileri!

Intel, yeni nesil Atom ve CORE işlemcilerini resmi olarak tanıttı. İşte yeni işlemciler...

Yeni Intel'ler burada!

CES 2013 fuarının en büyük katılımclarından olan Intel, açılış sonrası düzenlediği basın toplantısında yeni işlemcilerinin müjdesini verdi!

Intel'in duyurusunda, yeni işlemciler görücüye çıkarken, 22 nm'lik yeni bir Atom işlemcisi de tanıtıldı. Kod ismi "Bay Trail" olan yeni Atom işlemci, 2012'de Windows 8'li tabletlerde gördüğümüz Clover Trail işlemcilerinin yerini alacak.

Dört çekirdekli ilk Atom işlemcisi olan Bay Trail ile tablet performanslarının iki kat artması hedefleniyor. Yeni işlemci ayrıca entegre güvenlik çözümleri ile beraber gelecek. Bu sayede hem kişisel kullanımda hem de profesyonel alanda tabletlern daha güvenli ve tercih edilebilir cihazlar olması bekleniyor. Ayrıca, sadece 8mm kalınlığındaki, enerji cimrisi işlemci sayesinde, çok daha ince ve tüm gün boyunca şarj yapmadan çalışabilecke tabletler üretmek mümkün olacak.

Yeni Bay Trail işlemcileri 2013'ün ikinci yarısından sonra piyasada olacak. Intel ayrıca, Clover Trail işlemcilerin geliştirilmiş versiyonlarını da piyasaya sürecek.

Intel ayrıca, mevcut Core işlemcilerin yeni edisyonlarını da tanıttı. Dördüncü nesil işlemcilerin güç kullanımında önemli tasarruflar göze çarpıyor. Şu anda 15 Watt boyutunda olan güç tüketiminin dördüncü nesil işlemcilerde 7 Watt'a düşeceği anlaşılıyor. Intel'e göre, bu işlemciler Ultrabook'lardaki şarj olmadan çalışma süresini 9 saatin üzerine çıkaracak. Lenovo, şimdiden Yoga 11S tablet-Ultrabook hibritinde bu işlemcileri kullanacağını duyurdu. Ayrıca Acer da henüz isim vermediği bir Ultrabook'u için dördüncü nesil Intel Core işlemcilerini kullanacağını vurguladı.

Okuyucu Yorumları