Intel işlemcili ilk Apple dizüstü bilgisayar

Apple, Intel Core Duo işlemcili yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarını tanıttı. MacBook Pro; Powerbook G4’ün 4 kat üstünde yüksek performans sunuyor.

Intel işlemcili ilk Apple dizüstü bilgisayar

İlk Intel işlemcili Mac dizüstü bilgisayar olan MacBook Pro; 1 inç inceliğindeki kalınlığı ve etkileyici alüminyum yüzeyine sahip.

Entegre video kamerası ile mobil konferans imkanı ayrıca uzaktan kumandası ile de kullanıcıların her yerde kendi içeriklerini kullanabilecekleri basit, yaratıcı ve güçlü bir ortam sunuyor. MacBook Pro; Apple’ın özellikle mobil kullanıcılar için geliştirdigi manyetik güç adapteri bağlantısı özelligini de içeriyor.

Apple CEO’su Steve Jobs; MacBook Pro’nun çift işlemcili bir desktop performansını ince ve şık bir notebook’ta sunduğunu belirtirken, sözlerine ”Yeni MacBook Pro; Intel Core Duo dual-core işlemci ile sadece bir değil, iki G5 işlemcisinin performansını 1 inç inceliğindeki tasarımı ile sunuyor.” diyerek devam etti. Apple IMC Genel Müdürü Tansu Yeğen yeni MacBook Pro'nun uzun zamandır artan beklentilerin üzerinde karşılandığını ve performans, özellik ve tasarım harikası olarak şimdiden çok beğeni topladığını söyledi.

Her yeni MacBook Pro entegre video kamera içermektedir; böylelikle mobil video konferans uygulaması ya da video podcast kayıtları ya da standart yüklü gelen iLife 06 yazılımı kullanılarak film, müzik, fotograf, DVD uygulamalari kolaylıkla kullanılabilmektedir. MacBook Pro’da aynı zamanda entegre kamera ile kaydettikleri resimlere eğlenceli görsel efektler katarak kolaylıkla paylaşımına imkan veren PhotoBooth uygulaması da bulunuyor.

Yeni MacBook Pro %67 daha parlak 15 inç ekran ve daha hızlı performans için tümüyle yenilenmiş bir sistem mimarisi sunuyor.

Yeni MacBook Pro dünyanin en gelişmiş işletim sisteminin son versiyonu; Mac OS X Tiger ile sunulmakta. Ayrıca yaratıcı yazılım tercüme teknolojisi Rosetta sayesinde Mac OS X Power PC uygulamalarının sorunsuz işlemesini sağlıyor.

Okuyucu Yorumları