Intel Itanium 2 işlemcisini tanıttı

Intel, Itanium 2 işlemcisini tanıtırken, bu işlemciyi taban alan sistem ve yazılımların bu ay pazara sunulacağını da duyurdu.

Intel Itanium 2 işlemcisini tanıttı

Diğer kurumsal platformlara göre daha fazla işletim sistemi tarafından desteklenen Itanium 2, bir önceki Itanium işlemcisine göre iki kat daha fazla performans sergilemesi ile öne çıkıyor.

Dünya çapında yüzlerce şirket, kendi BT altyapılarına Itanium işlemci ailesini uyguluyor. Itanium işlemci ailesini uygulayan şirketler arasında, yüksek performanslı işlemler alanında National Center for Supercomputing Applications (NCSA), Department of Energy’s Pacific Northwest National Laboratory (PNNL), European Organization for Nuclear Research (CERN), ve Singapore Bio-Informatics Institute; bilgisayar destekli mühendislik çalışmalarında ve yoğun hesap içeren müşteri uygulamalarında National Crash Analysis Center (NCAC) ve DaimlerChrysler; kritik kurumsal kaynak planlamada VTG-Lehnkering; arka plan altyapı ve veritabanında Liberty Medical, VeriSign ve Reuters; iş istihbaratı çözümlerinde Cornell University ve Wells Fargo yer alıyor.

Okuyucu Yorumları