Intel, "overclock"a ısınıyor

Overclock kavramına mesafeli duruşuyla bilinen Intel strateji değişikliğine hazırlanıyor.

Intel değişiyor

Sistemlerinden ekstra performans isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem olan "overclock" artık donanım üreticilerinin rekabette öne geçmek için ürünlerinde destekledikleri özellikler arasında yer alıyor. Çoğu üretici yazılım araçları yoluyla saat hızına sahip donanımların kullanıcı tarafından spesifikasyonlarının ötesinde çalıştırılmasına izin veriyor.

Intel'in şimdiye kadar overclock'a sıcak bakmayan bir üretici olduğu biliniyordu. Ancak 4 serisi yeni çipsetlerle bu durum değişecek gibi. Intel'in Grafik Geliştirme Grubu yöneticisi Eric Mentzer, Computex fuarında yaptığı bir açıklamada yeni çipsetle birlikte Intel'in anakart üreticileriyle birlikte, kullanıcılara ekstra performans sunmak üzere yazılım araçları üzerinde çalıştığını söyledi. Intel'in overclock'a bakışının değişmesinin ardında yüksek performanslı ürünlere ilgi gösteren kullanıcı kitlesinin öneminin artması yatıyor.

Mentzer, Intel'in çipset ürünlerindeki overclock denetimi kaldırılsa bile firmanın verdiği garantide bir değişiklik olmadığını ve Intel'in sadece belirlenen hızlarda çalışan donanımları garanti kapsamında tuttuğunu sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları