Intel, Skylake ile sizi dinleyecek

Intel'in yeni nesil işlemcileri Skylake, hem endişe veren, hem de faydalı bir işlevle geliyor!

Skylake sizi dinleyecek!

Intel'in yeni 6'ıncı nesil işlemci mimarisi Skylake, kullanıcıları her an dinlemede olacak. Evet, bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz o korkutucu dünyaya doğru adım adım yaklaştığımızın siz de farkındasınız, değil mi? Windows 10 tabanlı bilgisayarlarda sizden sesle komut alabilecek olan Intel'in yeni işlemcisi, böylece bilgisayarınızı sesle kontrol edebilmenize imkan tanıyacak.

"Hey Cortana" veya "Cortana, wake up" dediğinizde bilgisayarınızı otomatik olarak açabilen Intel'in Skylake işlemcileri, bilgisayarı açma / kapama dışında ayrıca bazı standart ses komutlarını da algılayabilecek. Bunlara şimdilik müzik veya video oynatma gibi özellikler dahil edilmiş durumda.

Intel'in San Francisco'da düzenlediği Geliştirici Forum'da açıklanan bu yeni özellik, bilindiği gibi daha önce Microsoft'un Xbox One konsolunda da karşımıza çıkmıştı. Her ne kadar şu an kullanılabilirliğe büyük farklılık getirmese de, bu gibi özellikler her şeyi sesle kontrol edebileceğimiz geleceğin temel taşlarını oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları