Intel, sörf tahtasını internete bağladı

Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisine sahip sörf tahtası, sörfçülerin, plajdaki ‘hotspot’ üzerinden kablosuz olarak internete bağlanmalarına, e-maillerini kontrol edip internette “sörf” yapmalarına, dalgaları yakalarken ne kadar yükseldiklerini ölçmelerine ve hatta tüm bunları yaparken kendi video gö

Intel, sörf tahtasını internete bağladı

Dünyanın en büyük mikroişlemci üreticisi Intel’in yarattığı ilk Wi-Fi sörf tahtası, ünlü Time dergisinin “2004’ün en muhteşem buluşları” listesinde yerini aldı.

Intel Kablosuz Teknolojili Sörf Tahtası, Intel’in sponsor olduğu Haziran 2004 tarihinde İngiltere’de düzenlenen Intel ColdCoast Oceanfest spor ve müzik festivalinde sörfçülere ve tüm dünyaya tanıtılmıştı. Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisine sahip sörf tahtası, sörfçülerin bulundukları bölge “hotspot” yani “kablosuz İnternet erişim alanı” olduğu sürece dalgaların üzerindeyken ya da sahilde dinlenirken internete bağlanmalarına olanak tanıyor. Bunun yanında enerjisini güneşten alan Intel Kablosuz Teknolojili Sörf Tahtası uzun pil ömrü ile sörfçülerin günler boyu internete kesintisiz bağlanabilmesine imkan tanıyor.

Intel ColdCoast Oceanfest için “Kablosuz sahil” konseptini yarattıklarını söyleyen Intel Türkiye Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Bağbaşlıoğlu, Intel teknolojisini çok farklı alanlara taşımak istediklerini belirtti. Bağbaşlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisi ile insanlar, ister “hotspot”u olan bir plajda olsun, ister bir kafede ya da barda olsun rahatlıkla internete bağlanıp çalışabiliyor ve oyun oynayabiliyorlar. Bu teknoloji insanlara, nerede ve ne zaman olursa olsun kablosuz olarak internete bağlanma özgürlüğü veriyor.”

Sörf tahtasını ilk olarak, sörf dünyasında “Intel Elçiliği” yapan sörfçü Duncan Scott kullandı. Seyahatleri sırasında Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisini sürekli kullanan Scott, bu teknoloji sayesinde gelgit zamanlarının kayıtlarını tutuyor, sponsorlarla, arkadaşları ve ailesiyle sürekli iletişim halinde oluyor. Intel Kablosuz Teknolojili Sörf Tahtası’nın tasarım sürecine de tavsiyeleriyle önemli katkı sağlayan Scott konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Profesyonel sörfçü, yazar, film yapımcısı ve bir gezgin olarak, tüm dünya ile hızlı ve verimli iletişim kurmak başarılı olmamı sağlıyor. Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisine sahip dizüstü bilgisayarım sayesinde ofisimi hep yanımda taşıyorum.”

Okuyucu Yorumları