Intel: SSD firmware güncellemesi geri çekildi

Intel'in birkaç gün önce yayınladığı güncelleme ters tepti, performans bekleyenler yanıldı...

Performans artışı beklerken..

Geldi ve gitti: Intel daha birkaç gün önce SSD'leri için çıkardığı firmware'i geri çekti. Yeni firmware, Windows 7 altında ardışık yazma tekniği sayesinde yüzde 40 oranında performans artışı sağlayacaktı. Buna karşın birçok kullanıcı firmware güncellemesini yaptıktan sonra sistemini başlatamadı.

Firmware güncellemesinin temelini Windows 7 tarafından desteklenen TRIM komutu oluşturuyor. Tekniğin arkasında ise geliştirilmiş bir silme komutu yatıyor. Daha detaylı biçimde ifade etmek gerekirse TRIM komutu verilerin dosya atama tablosundan ve Flash hücrelerinden hemen siliyor ve bu da hem dosya arama tablosunun hem de Flash hücrelerinin bir sonraki yazma döngüsünde hemen kullanıma hazır hale gelmelerini sağlıyor.

Intel özellikler 160 GB kapasiteli X25-M katı durum diskinde ardışık yazma sayesinde 100 MB/s civarında performans artışı sağlamayı hedefliyordu.

Şimdiyse Intel problemin tam olarak ne olduğu belirlenene kadar güncellemeyi geri çekti. Bazı kullanıcılar pürüzsüz bir güncelleme ve belirgin derecede performans artışından bahsederken çoğu kullanıcı sistemlerinin tamamıyla çöktüğünü bildiriyor. Problemin yeni firmware ile mi yoksa eksi firmware'e dönüş yaparak mı düzeltileceği şu anda test ediliyor.

Okuyucu Yorumları