Intel ve Waymo ortaklığı büyüyor

Otonom araç konusunda kararlı çizgisini sürdüren Intel, Waymo ile ortaklığını genişletiyor

Waymo-Intel ortaklığı büyüyor

Görünene göre Intel, otonom araç gelişiminde çip üreticilerinin liderliği için kararlı gözüküyor ve bu amaçla Waymo ile de çalışmaya başlamış durumda.

Intel'in yaptığı yeni duyuruya göre firma, Waymo'nun otonom Chrysler Pacifica minivanları için çipleri sağlıyor ve aracın gerçek zamanlı karar verme yeteneğini güçlendiren bilişim donanımının temelini oluşturuyor. Aracın yanında bir "Intel Inside" yapışkanı olmasa da, Intel çiplerinin aracın içinde bulunduğu kesin.

Intel CEO'su Brian Krzanich'in söylediğine göre Waymo'nun otonom teknolojisi daha akıllı ve daha yetenekli oldukça, yüksek performanslı donanımı ve yazılımı giderek daha güçlü ve verimli parçalara ihtiyaç duyacak. "Intel, Waymo ile yakın bir şekilde çalışarak Waymo'nun araç filosuna Seviye 4 ve 5 otonomi için gerekli gelişmiş işlemci gücünü sağlayabilir."

Waymo uzun bir süredir sistemlerini firma içerisinde geliştirmeyi tercih etmekteydi ve bu da konseptten üretime sürecin her bir parçasını kontrol edebilmesine imkan tanıyor. Waymo'nun gelişim sürecinde ortağı olarak çalışan çip üreticisi de Intel olmaktaydı. Waymo'nun hedefi, kendi çözümlerini üretecek zamanı veya geliri olmayan otomobil üreticilerine satabileceği bir platform üretmek olarak gözükmekte. Bu yüzden de geliştirdikleri sistemler üzerinde bu kadar fazla kontörle sahip olmaları, zamanı geldiğinde kendilerine ciddi bir rekabet avantajı kazandırabilmekte...

Okuyucu Yorumları