Intel ve Windows 8 bir arada!

Intel'in işlemcileri ve Windows 8'i bir araya getiren yepyeni tabletler haberimizde...

Intel ve Windows 8 bir arada!

Windows 8'in çıkmasına çok az zaman kala, Intel, 9 üreticinin Intel işlemcilerine sahip, Windows 8 işletim sistemiyle çalışan yeni tabletleri çıkarmaya hazır olduğunu duyurdu. Acer, Asus, Dell, Fujitsu, Hewlett-Packard, Lenovo, LG Electronics, Samsung ve ZTE, Intel tabanlı ve Windows 8 ile çalışan tablet ve hibrid cihazları üretip piyasaya sürecek.

Bu üreticilerden HP, Asus, Acer ve Dell ise Intel'in Clover Trail ismiyle bilinen yeni mobil işlemcisi Atom Z2760'ı kullanacak.

Dell, Latitude 10 isminde 10 inç'lik bir cihaz duyurdu. Tablet Windows 8 Professional edisyonuyla çalışıyor ve Atom Z2760 işlemcisine sahip. Latitude ile birlikte bir istasyon ünitesi de geliyor ve tablet bu istasyona oturduğunda bir dizüstü bilgisayara dönüşüyor.

HP ise, HP Envy X2 Ultrabook modelini duyurdu. Acer'ın modeli ise bir ultrabook görünümünde olan, ancak klabyesinden ayrılarak tablet olabilen 10.1 inç boyutlu Iconia W510 modeli. Asus ise Vivo Tab TF810 isimli 11,6 inç ekranlı tabletinde Atom Z2760 işlemcisini kullanacak.

Okuyucu Yorumları