Intel Windows RT kullanıcılarını uyardı!

Özellikleri kırpılmış Windows 8, yani Windows RT'ye en sert eleştiri donanım devinden geldi!

Windows RT yetersiz mi?

Intel'in Ultrabook stratejilerinden sorumlu direktörü Karen Regis, Windows 8'in "RT" sürümünün, beklentileri karşılayamayan bir edisyon olduğunun altını çizdi.

Microsoft, 2 yeni Windows 8 edisyonu piyasaya sürdü. Intel işlemcilerle çalışan klasik Windows sürümünün ismi Windows 8, ARM işlemcili tabletlerle çalışması için tasarlanan, "hafifletilmiş" (light) sürümünün ismi ise RT.

Windows RT her ne kadar tabletlerde Windows işletim sisteminin çalışmasını sağlıyor gibi görünse de bu edisyon klasik Windows 8 sürümüyle çalışan yazılımları tanımıyor, kendine has uygulamalara ihtiyaç duyuyor. Öte yandan, Intel işlemcili cihazlar için tasarlanmış olan Windows 8 edisyonu aynı zamanda Intel işlemcili tabletlerde de çalışıyor ve masa üstü Windows 8 yazılımları ile tam uyumlu çalışıyor. Masaüstü bilgisayarlar için hazırlanan tüm yazılımları bu tabletlere kurmak, çalıştırmak, masaüstü PC'ler ile sorunsuz bir iletişim kurmak mümkün oluyor.

Yeni Windows'un henüz piyasaya çıktığı bugünlerde, Intel de, kullanıcıların Windows RT sürümü hakkında dile getirdikleri şikayetleri dikkatle inceliyor. Karen Ragis, Windows RT'nin ihtiyaçları neden tam karşılayamadığını şu örnekle analtıyor: "Microsoft 420 milyon tablete Windows RT yüklendiğini rapor etti. Bu da o tabletlerin, evdeki standart bir yazıcının sürücüsünü tanıyıp yazıcıyı çalıştırabileceği, yazıcıya sayfa gönderebileceği anlamına geliyor ama gönderdiğiniz sayfaların çift yüzlü basılmasını, baskı kalitesini, mürekkep sarfiyatını Windows RT ile kontrol etmek mümkün olacak mı? Oysa Intel işlemcili cihazlar için tasarlanan Windows 8 ile bunu yapmak mümkün."

Karen Ragis, yeni bir işletim sistemi almak üzere olan kullanıcılara, özellikleri sınırlandırılmış, yetenekleri kırpılmış bir versiyonu seçmek yerine, tüm ihtiyaçları karşılayan güçlü edisyonu tercih etmelerini tavsiye ediyor. ıntel işlemcili tabletlerin ve mobil cihazların, tüm ihtiyaçları karşılayan cihazlar olduğunun da altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları