Intel x86 yongalı Windows'lu cepler yakın!

ARM tabanlı işlemciler yerine Intel'in x86 yongasıyla çalışan ilk Windows'lu telefon yakın olabilir!

x86 yongalı cepler geliyor!

Intel tabanlı işlemcilerle çalışan Windows'lu telefonlar, gerçeğe dönüşmeye hiç olmadığı kadar yaklaştı. Microsoft'un web sayfasına göre Windows 10 Mobile, x86 yongaları üzerinde çalışabiliyor.

Web sayfasındaki bilgilerin doğru olduğu, bir Microsoft yetkilisi tarafından da doğrulandı. Windows'lu telefonlar, şimdiye kadar sadece Qualcomm'un ARM tabanlı işlemcileriyle çalışıyordu. Intel ve Microsoft, geçen sene güçlerini bir araya getirerek cihaz üreticilerini Intel tabanlı Atom X3'ü kullanan uygun fiyatlı telefonlar üretebilmeleri için ikna etmeye çalışmışlardı.

Intel, Atom X3'lü telefonların fiyatının 75 dolara kadar düşebileceğini söylüyor. Şimdiye kadar yonganın sadece 3G destekli bir sürümünün bulunması, telefon üreticilerini tereddüde düşürmüştü. Ancak bu senenin telefonlarında daha hızlı, LTE destekli Atom X3 yongaları bulunacak.

İki firma, Windows 10 Mobile'lı x86 işlemcili telefonların piyasaya ne zaman sürüleceği hakkında şimdilik bilgi vermiyorlar. Bugün piyasada az sayıda Intel tabanlı telefon bulunuyor ve bunların tümü Android işletim sistemini kullanıyor.

Okuyucu Yorumları