Intel yarışması sonuçlandı!

ABD, Çin, Hong Kong, Singapur, Malezya, Vietnam, Türkiye, Ukrayna, ve Meksika için kaçıncı olduk?

Intel yarışması sonuçlandı!

Çin'in Şangay kentinde Intel tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gömülü Sistem Tasarım yarışmasında Boğaziçi Üniversitesi ikincilik ödülünü kazandı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Arda Yurdakul'un yönetiminde, Bilgisayar Mühendisliği lisans son sınıf öğrencilerinden Muhammet Erkoç, M. Alican Güncan ve A. Yavuz Kahveci'den oluşan takım yarışmaya "Radyo Frekansıyla Konteyner Takip Sistemi" adlı projeyle katıldı.

15-21 Temmuz 2010 arasında yapılan "2010 Intel Cup Undergraduate Electronic Design Contest - Embedded System Design Invitational Contest" finaline dünyadaki 76 üniversiteden 165 takım davet edilmiştir. Bu seneki yarışmada ABD, Çin, Hong Kong, Singapur, Malezya, Vietnam, Türkiye, Ukrayna, ve Meksika üniversiteleri yer almıştır. Bu yarışmaya Türkiye'den ilk defa katılım olmuş ve biri Boğaziçi Üniversitesi'nden ikisi de Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden olmak üzere toplam üç takım davet edilmiştir.

Türk üniversitelerinin potansiyeli

Türk üniversitelerinin potansiyeli

Yarışmada öğrencilerin üç aylık bir süre içinde geliştirdikleri yenilikçi gömülü sistem uygulamaları yarışmaktadır.

Ürün geliştirme için kullanılan temel gömülü sistem anakartı Intel-Türkiye tarafından sağlanırken çevre birimler ve diğer modüller yarışmaya katılan her takım tarafından uygulamaya yönelik olarak tasarlanmıştır.

İlk 40 takım içinde Uzak Doğu üniversiteleri arasında sadece Boğaziçi Üniversitesi takımının yer aldığı yarışma ile ilgili olarak Intel Türkiye Kurumsal Iliskiler Müdürü Melih Gezer de, yarışmanın gömülü sistemler alanında Türk üniversitelerinin potansiyelini ortaya koyduğunu ve bu konuda üniversitelerle işbirliklerinin giderek gelişeceğini belirtti.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları