Intel yeni PC teknolojisini açıkladı

Intel İş Dünyası’nda oyunun kurallarını değiştirecek yeni PC teknolojisini açıkladı. Intel® vPro™ platformu güvenlik, performans, düşük maliyet ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Intel yeni PC teknolojisini açıkladı


İş dünyasına bakış açısı ve kullanım modelleri, Intel’in yeni Intel® vPro™ teknolojisiyle birlikte değişiyor. Yeni teknoloji masaüstü bilgisayar güvenliği ve yönetilebilirlikte devrimsel bir değişim ile birlikte hatırı sayılır derecede enerji tasarrufu sağlayan bilgi işlem performansı sunuyor.

Kurumlar bugün virüsler, spyware ve kimlik hırsızlığı gibi hem mali hem de güvenlik problemlerindeki artışlardan kötü yönde etkilenirken, BT yöneticileri de iş süreçlerinin ve müşteri hizmet modellerinin iyileştirilmesine çalışıyorlar. Intel vPro teknolojisi kurumlara ve BT departmanlarına, kaynaklarını ve daralan BT bütçelerini en iyi şekilde kullanarak rekabet avantajı sağlamalari için yenilikçi teknolojiler sunuyor.

Intel yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen yazılım liderleri, BT hizmet şirketleri ve bilgisayar üreticileri ile girdiği geniş işbirlikleri ile yıl içinde Intel vPro teknolojisinin sağlayacağı faydalar üzerinde durdu. Öncelikli hedefi kurumlar ve BT müşterileri olan Intel vPro markası, Intel’in marka portföyünün en yeni üyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Intel Başkan Yardımcısı ve Dijital Kurum Marka Yönetimi Direktörü William A. Swope, “Intel® Centrino™ Mobile teknolojisi ve Intel® Viiv™ teknolojisi gibi Intel® vPro™ teknolojisi de, işlemci, yonga seti, ağ ve yazılımla birlikte dünya klasmanındaki yenilikleri biraraya getiriyor. Intel vPro markası, son on yıllık sürede masaüstü bilgisayarlardaki en önemli gelişmeleri temsil ediyor ve daha önce hiç olmadığı şekilde iş güvenliği ve yönetilebilirlik yeteneği sağlıyor. Artık bu özelliklerin, hepsine pazardaki en güçlü ve en fazla enerji tasarrufu sağlayan bilgisayarlarla sahip olunacak” diyor.

İlk Intel vPro temelli bilgisayarlarda, Intel® Core™ mikromimariye uygun çift çekirdekli bir işlemci bulunacak. Bu gelecek kuşak 64-bit mikromimari, hızlı yanıt verebilirliği ve verimliliği geliştirerek, performans açısından önemli kazançlar elde ederken, güç tüketiminin de azaltılmasını sağlayacak.

Intel vPro teknolojisi ayrıca, ikinci kuşak Intel® Active Management teknolojisi (Intel® AMT) ve Intel® Virtualization teknolojisini (Intel® VT) içeriyor. Intel VT, çift çekirdekli islemciye entegre edilirken, gelecek kuşak Intel AMT ise yeni platform yonga setine eklenecek. Bu donanım yenilikleri, sektördeki yazılım çözümleri ile birleştiğinde, Intel vPro markasının arkasındaki mükemmel yönetilebilirliği ve arttırılmış güvenliği destekleyecek.

Kurumlara bilgisayar destek maliyetini azaltmak için çözümler sunan Intel AMT, ister sistemler kapalı olsun, isterse işletim sistemi ya da sabit diski çökmüş olsun, bilgisayarların yönetimine, envanterinin tutulmasına, arızalarının tespitine ve tamirine yardım ediyor. İkinci kuşak Intel AMT, problemli bilgisayarların ağı etkilemeden önce ağın geri kalanından ayırılmasını ve tehditler ortadan kalktıktan sonra da BT departmanının uyarılarak sisteme geri alınmasını sağlıyor.

Bilgisayar güvenliğini daha da artıran Intel VT, tek bir bilgisayar içinde birbirinden bağımsız donanım ortamlarına izin veriyor. Böylece BT yöneticileri, belirli işlerin ve aktivitelerin bağımsız olarak çalışabileceği, kullanıcılardan yalıtılmış, özel ve tehditlere karşı dirençli bir servis ortamı yaratabiliyorlar.

Intel vPro teknolojisine endüstrinin verdiği desteğin bir göstergesi olarak, BT güvenlik çözümlerinde endüstri lideri olan Symantec* güvenlik çözümlerini oluşturmak için Intel ile çalışmayı planladığını duyurdu. Bu kapsamda, güvenlik tehditlerinin yönetimi amacıyla, ana bilgisayar işletim sisteminin dışında yalıtılmış bir ortam yaratilacak. Tehditlere karşı dirençli bu sanallaştırılmış ortam, veri altyapısında daha güçlü bir kontrol ve güvenlik sağlayacak.

Intel vPro teknolojisi, dünyanın çeşitli yazılım üreticilerince yıl içinde çıkarılacak yeni uygulama ve çözümlerle de desteklenecek. Bu üreticiler arasında Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, SyAM Software, StarSoftComm, Symantec, Wipro ve Zenith* var.

BT hizmet sektörü liderleri de, Intel vPro teknolojisinin bu entegre yönetilebilirlik özelliğinin avantajlarından faydalanacaklar. Aralarında Atos Origin, EDS ve Siemens AG’nin de yer aldığı teknolojik hizmet şirketleri, Intel AMT yoluyla BT maliyetlerini düşürmeyi başardılar ve Intel AMT temelli platformların sağladığı zaman ve maliyet tasarrufu hakkında basılı raporlar yayınladılar.

Intel vPro temelli bilgisayarlar, önemli iş uygulamaları için performansı artıran ve Microsoft’un* yeni çıkacak olan Windows Vista* işletim sistemindeki tüm grafik arayüz özelliklerini de destekleyen Intel entegre grafik teknolojisini de içerecek.

Intel vPro teknolojisi, bu yılın ikinci yarısında kurumsal bilgi işlemde yeni bir döneme eşlik edecek ve tum dünyada, önemli sistem üreticilerinin ve satış kanalı üyelerinin bilgisayarlarında yeni bir logo ile yer alacak.

Okuyucu Yorumları