Intel yeni Ultrabook konseptini duyurdu!

Intel, CES 2013'te sergilediği yeni Ultrabook tasarımları ile PC dünyasına yön vermeye devam ediyor!

Ultrabook'ta ikinci perde!

CES 2013'te, Intel'in Ultrabook'lar için hazırladığı yeni tasarımlar ortaya çıktı.

Las Vegas'taki CES 2013 fuarında, Intel'in büyük ilgi gören Ultrabook konseptini daha da ileri götürecek yeni tasarımları ortaya çıktı. Intel'in basın toplantısında tanıtılan yeni Ultrabook tasarımı, keskin hatları, hafifliği ve pratik kullanımı kadar, tablet ve dizüstü hibrid özelliği ile de dikkat çekti.

Basın toplantısındaki bu 17 milimetre kalınlığındaki beyaz laptop, bir uçtan diğer uca ekranı yüksek kaliteli dokunmatik panelden oluşuyor. Artık hızla bir ihtiyaç haline dönüşen dokunmatik ekranların, yeni nesil Ultrabook'larda bir standart olması bekleniyor. Aynı şekilde, dokunmatik ekran, çok pratik bir şekilde klavyeden ayrılıp tablet olarak kullanılabiliyor. Bu özellikler aslında "yeni" sayılmaz, hibrid cihazları daha önce de görmüştük ancak Intel'in yeni tasarımında, cihazın ekranını çıkarıp tablete dönüştürdüğümüzde ekran çözünürlüğü değişerek, dokunmatik ekrana daha uygun boyutlara geliyor. Böylece parmakların linkleri seçerek dokunması daha kolaylaşıyor.

Cihazın Core i7 işlemcisi ekranın arkasında bulunuyor. Böylece ekran klavyeden çıkarıldığında, hala Windows 8 çalıştıran bir tablet olarak işlev görüyor. Aynı şekilde ekranın arkasında bir pil ve klavyede ikinci bir pil bulunuyor. İki pille cihaz toplam 13 saat çalışabiliyor. Tableti ayırdığımızda ise çalışma süresi 10 saati buluyor.

11.6 inç boyutlarındaki ekran, bir tablet olarak yeterince geniş bir ekranken, ekranı klavyeye takıp çıkarmak içinse "tek parmak mekanizması" denilen bir sistem kullanılıyor. Bu sistem ekranı güvenli şekilde klavyeye bağlarken aynı zamanda tek parmakla çok pratik şekilde ekranı ve klavyeyi ayırıp takmak mümkün oluyor.

Intel'e göre, bu referans cihaza göre üretilecek yeni tablet bilgisayarların fiyatı 800 ve 900 dolar bandında olacak.

Okuyucu Yorumları