Intel'e 15 yıl sonra gelen ceza: 15 dolar!

15 yıl önce piyasaya çıkan Pentium 4'ü alanlar, şimdi ceplerine girecek 15 doları kutluyor!

15 yıl sonra gelen 15 dolar!

Kimilerinin çoktan unuttuğu bir dava sonucunda, işlemci devi Intel, bundan 15 yıl kadar önce Pentium 4 işlemci satın alan tüm kullanıcılarına 15 dolar ödeme yapmakla cezalandırılmış durumda. Intel, Pentium 4'ün gücünü "yanlış yansıtmaktan" dolayı suçlu bulundu ve her yıl için, ABD'de bulunan kullanıcılarına 1 dolar ödemek zorunda...

Özellikle döneminde yayınladığı testlerle dikkat çekmeyi başaran Intel, hemen her seferinde AMD'nin Athlon Thunderbird'ünden daha iyi olduğunu beyan etmiş ve bunu tüm kamuoyuna duyurmuştu. Nitekim tüm bu iddiaların yanlış olduğu ortaya çıktı ve birçok avukat, son on küsur yılını Intel'in yanlış bilgi verdiğini kanıtlamak ve kullanıcılara geri ödeme yapması gerektiği hakkında çalışarak geçirdi.

Mahkeme tarafından alınan kararsa sonunda avukatların yüzünü güldürmeyi başardı. Şöyle ki; 20 Kasım 2000 ve 31 Aralık 2001 tarihleri arasında Pentium 4 işlemciye sahip bir bilgisayar alan ABD'liler, Intel'den 15 dolar alacak. Hem de bu ödeme için tek gereken vicdan; yani özel olarak satış fişi, en azından şimdilik istenmiyor.

Okuyucu Yorumları