Intel'de büyük işten çıkartma dalgası!

İşlemci devi Intel, tarihinin en büyük işten çıkartma dalgası için düğmeye bastı!

Intel'den çok sert karar!

Intel, iş gücünün yüzde 11'ine denk gelen 12.000 kişinin işine son vereceğini duyurdu. Bu duyuru, firmanın yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak yapıldı ve firma, "bulutu ve milyarlarca akıllı, bağlantılı bilişim cihazını güçlendiren" bir şirkete dönüşmeyi planladığını söylemekte. Ayrıca bu yeniden yapılanmanın, tek seferlik 1.2 milyar dolar bedeli de olacak.

Yaptığı açıklamada daha verimli bir firma haline dönüşeceğini söyleyen Intel, veri merkezi, IoT (nesnelerin interneti), bellek ve bağlantı işleri alanlarına yatırımı arttıracağını ve 2-in-1'lar, oyun ve ev sistemleri müşteri bölümlerini büyüteceğini de belirtiyor. Firma, bu yapılanmanın 2017 yılının ortalarında sonlanacağını söylüyor ve bu yıl 750 milyon dolar tasarruf ve 2017'nin ortasında yıllık 1.4 milyar dolar tasarruf bekleniyor. Bütün bunların da firmaya tek seferlik 1.2 milyar dolar bedeli olacağı düşünülüyor.

Etkilenecek olan çalışanların büyük bir kısmı ile önümüzdeki 60 gün içerisinde iletişime geçilmesi bekleniyor. Intel CEO'su Brian Krzanich, geçtiğimiz yılın sonuçlarının çalışan ve büyüme imkanı yaratan bir stratejiyi ortaya koyduğunu ve artık bu momentum ile ilerleyerek, güçlü oldukları alanları desteklemeyi planladıklarını söylemekte.

Tabii ki bunun, firma için büyük bir yapılanma olduğu rahatlıkla söylenebilir. Intel, uzun bir süredir masaüstü işlemcilerine odaklı bir firma olarak gözükmekteydi ve mobil marketine giriş yapmakta zorlanmaktaydı. Ancak bu duyuru ile beraber, Intel'in mobil marketinde kendisine sağlam bir alan yaratma amacı açık bir şekilde görülmekte...

Okuyucu Yorumları