Intel'de taşlar yerinden oynuyor!

İşlemci devi Intel için 2 yıl devam eden önemli bir devir kapanmak üzere...

Bir devir daha kapanıyor!

Intel'in başkanı Renée James, 2013 yılında aldığı bu görevden ayrılmaya hazırlanıyor. Aynı zaman diliminde, Brian Krzanich da CEO görevine seçilmişti.

James'in açıklaması şu şekilde: "Brian ve ben rollerimize atandığımızda biliyordum ki, bir firmanın lideri olmak, kendi liderlik yolculuğumda bulunmasını istediğim bir bölümdü. Şimdi ise bir sonraki adımı atmak için doğru zaman."

Ancak James, 2015 boyunca Intel'de bulunmaya devam edecek. Intel sözcüsü Laura Anderson, James'in "bir rol aradığını" ancak henüz yeni bir şirket ile anlaşmadığını söylemekte. Anderson'un söylediğine göre Krzanich, başkan rolünü üstlenmeyi planlamıyor.

Gartner'da bir yarıiletken analisti olan Mark Hung, James'in "Brian'ı desteklemek ve yönetici rollerini paylaşmak" hakkında her zaman iyi konuştuğunu ancak durumun "ümit ettiği yönde ilerlememiş olabileceğini" söylemekte.

James'in görevleri, Intel'in hızla büyüyen iş alanlarından biri olan veri merkezleri için yongaları ve Intel'in geleceği için önemli olarak gözüken ancak şu andaki büyümesi pek hızlı olmayan yazılım alanlarını içermekteydi.

Okuyucu Yorumları