Intel'den dev bir satın alma haberi daha!

Donanım devi, tarihinin en büyük satın almalarından birini daha sonuçlandırmak üzere...

Tarihi anlaşma tamam!

Intel, daha küçük bir yonga üreticisi olan Altera'yı, yaklaşık 15 milyar dolar karşılığında satın alıyor.

İki şirket arasındaki görüşmeler ilk kez birkaç ay önce haberlere konu olmuştu. Ancak Intel'in önerdiği, her hisse için 54 dolar teklifinin Altera tarafından Mart ayının sonlarında reddedilmesi, görüşmeleri sonlandırmıştı. Ancak New York Post'un söylediğine göre, Altera'nın Nisan ayı sonunda kötü finansal sonuçlar duyurması ile beraber görüşmeler tekrar başladı.

Altera, 2015'in ilk çeyreğinde 435.5 milyon dolar satış yaptı ve bu miktar, geçtiğimiz yıla göre yüzde 6 daha düşük. Net gelir ise 116.5 milyon dolardan 94.9 dolara düşmüş durumda. CEO John Daane'nin söylediğine göre ilk çeyrek, beklediklerinden çok daha zorlu geçti.

Intel, özellikle PC ve veri merkezi sunucularında kullanılan işlemcileri ile en baskın yonga üreticisi konumunda. Diğer yandan Altera ise, FPGA (field-programmable gate arrays) olarak adlandırılan yongaları üretmekte. Bu yongalar, belirli görevleri gerçekleştirmek için yeniden programlanabiliyor ve firmalar tarafından medikal, otomotiv ve endüstriyel alanlarda kullanılıyor.

Anlaşma tamamlandığında, Intel'in en büyük satın alımlarından biri olacak. Post'un makalesine göre birleşme, önümüzde haftanın sonuna kadar sonuçlanacak...

Okuyucu Yorumları