Intel’den ilk dijital ofis

Intel, ziyaretçilerin, tümü gerçek bir ofis ortamına entegre edilmiş, gelişmiş ofis teknolojilerini deneyimleyebilecekleri ilk gerçek Dijital Ofis’i açtığını duyurdu.

Intel’den ilk dijital ofis

Ofis, kurumların, teknoloji firmalarının ve kanal bünyesindeki şirketlerin Intel’in dijital ofis vizyonunu denemeleri için hazırlandı. Dijital ofis teknolojileri; gelişmiş güvenlik, kolay ve geniş bağlantı, uzaktan bilgi işlem yönetimi ve etkin veri yönetimi sağlamayı hedefliyor.

Belçika’nın Kontich kentinde, bilgisayar kullanıcılarından IT yöneticilerine, bilgi işlem müdürlerinden CEO’lara kadar farklı görevlerdeki çalışanların karşılaştığı önemli IT sorunlarına destekleyici teknolojilerle çözüm sağlayan ve böylece genel iş verimliliğini artıran gerçek bir dijital ofis sergileniyor.

Günümüzde şirketler, daha önceden yaşamadıkları zorluklar ve fırsatlarla karşı karşıya kalıyor. Küreselleşme, çalışanların farklı bölgelere dağılması, bilgi işlem ve iletişimde artan kapasiteler, çalışma biçimimizi, zamanını ve yerini tamamiyle değiştiriyor. Güvenlik tehditleri arttıkça verilerin güvenliğinin sağlanması ve kurumların bunlara uyumu önemini sürdürüyor.

Şirketler, rekabet edebilmeleri için, gelişen müşteri gereksinimlerini önceden tahmin edip sürekli olarak bu talepleri karşılayabilmek amacıyla kendilerini geliştirmek zorunda. Intel’in dijital ofis vizyonu, sadece tek başına teknoloji bileşenlerinin performansını artırmaya değil, iş hayatında yaşanan genel ve belirli sorunlara çözüm getirecek entegre çözümler geliştirmeye de odaklanıyor.

Intel Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Dijital Ofis Direktörü David Rogers konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Intel, şirketlerin bugün ve ileride karşılacakları zorluklar ve fırsatlara yönelik olarak yeni platform teknolojilerini göstermek amacıyla dijital bir ofis ortamı yarattı. Dijital Ofis, kurumların canlı demolar yoluyla, yeni teknolojilerin gerçek zamanlı olarak denenmesini ve ne gibi kazançlar elde edilebileceğini gösteren bir kaynaktır.”

Intel’in dijital ofisinde sergilenen teknolojiler arasında şunlar yer alıyor: Sisteme bağlı bilgisayarların yanına gitmeden uzaktan bakımının yapılmasını ve yönetimini sağlayan Intel® Active Management Technology ve bir platformun birden fazla işletim sistemini ve uygulamayı birbirinden bağımsız olarak çalıştırmasını sağlayan Intel® Virtualisation Technology. Sanallaştırma yoluyla bir bilgisayar sistemi, birden fazla “sanal” sistem olarak işlev görebiliyor. Ofiste sergilenen diğer teknolojiler arasında, mobil ve masaüstü platformlarda VoIP (Voice over IP), video konferans, birleşik mesajlaşma ve akıllı telefon-PC entegrasyonu da yer alıyor. Intel dijital ofis, ATOS Origin*, Dell*, Fujitsu-Siemens*, HP*, LANDesk*, Lenovo*, media-streams.com* ve VMware’in* işbirliği ile Intel tarafından geliştirildi.

Okuyucu Yorumları