Intel’den Katrina felaketine yardım

Intel ve teknoloji iş ortakları, Katrina Kasırgası sonrasındaki kurtarma çalışmalarına teknoloji desteği vererek bölgenin yeniden inşaasına yardım ediyor.

Intel’den Katrina felaketine yardım

Intel, kurtarma çalışmalarının organize edildiği Amerikan Kızıl Haç barınaklarına 2.300’den fazla dizüstü bilgisayar bağışını koordine ediyor. Bilgisayarlar, felaketi yöneten organizasyonun genel merkezi ile barınaklar arasında bilgi alışverişini sağlamak üzere, Kızıl Haç’ın gereksinimleri doğrultusunda Intel ve iş ortakları tarafından konfigüre edilecek. Geniş bant erişimi ile birlikte sistemler, binlerce felaketzedenin akrabaları ile iletişim kurmalarını, sosyal servislerle temasta olmalarını ve yeniden ikame edilmelerine ilişkin önemli bilgilere erişmelerine izin verecek. Houston Convention Center’da gönüllüler, 2.5 günde 4.400 aile (12.000 kişi) için geçici barınak bulmak amacıyla, dizüstü bilgisayarlarını kullandı. Houston Astrodome’da 350 dizüstü ile 3.000 aileye 24 saat içinde geçici bir barınak bulundu.

Intel ayrıca; Federal Kriz Yönetimi Kurumu, New Orleans yönetimi ve vatandaşları tarafından kullanılması amacıyla New Orleans Hava Alanı’na ve New Orleans şehir merkezine kurulmak üzere 150 kablosuz Internet erişim noktası ve 50 Tropos mesh radyo bağışlıyor. Intel çalışanları da, bütün teknik ekipmanların başarılı bir şekilde kullanılmasını garantilemek amacıyla yerinde servis verecek. Intel, gelecek haftanın başında kurulup çalıştırılmak üzere Dell ve IBM gibi orijinal ekipman üreticilerinden de (OEM) bağış topluyor. Yaklaşık 200 Intel çalışanı, teknik donanımların başarılı bir şekilde çalışmasını sağlamak için, Louisiana ve Körfez Sahilleri’nde ücretsiz teknik yardım sağlıyor.

Intel Başkanı ve CEO’su Paul Otellini, “Intel olarak, bölgedeki kurtarma çalışmalarında bir rol oynamaktan ve yaşamlarını yeniden kurmaya çalışan insanlara yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Sıkıntıları ortadan kaldırma çalışmalarına katkıda bulunmaya ve Körfez Sahilleri’nin yeniden ayakları üzerinde durmasına yardımcı olmaya söz verdik” diyor.

Kurtarma merkezlerine 150 kablosuz Internet erişim desteği

Cisco, SBC ve Avaya’nın sağladığı kritik ağ desteği ile Intel, kurtarma merkezlerinde kablosuz yerel alan bağlantıları kurulması amacıyla 150 kablosuz Internet erişim noktası bağışladı. Kızıl Haç, erişim noktalarını, kablosuz geniş bant iletişiminin gerektiği alanlara dağıtacak. Intel ve SBC Communications, Kızıl Haç barınaklarındaki bağlantı şartlarını değerlendiriyor. Mümkün olan yerlerde ya DSL ya da T-1 geniş bant erişimi sağlayacaklar. Karasal erişimin mümkün olmadığı yerlerde Intel ve SBC, bütün barınakların geniş bant Internet erişimine sahip olmasını garanti altına almak için gerekli ekipmanları kullanacak.

Intel, Federal Kriz Yönetimi Kurumu, New Orleans yönetimi ve vatandaşın erişimine yönelik olarak New Orleans Hava Alanı’nda ve New Orleans şehir merkezindeki kullanımlarından dolayı doğrudan SkyTel’e ödeme yapacak.

Mobil sağlık birimlerine özel bilgisayarlar üretildi
Intel’in Dijital Sağlık Grubu, Körfez Sahilleri’nde dokuz mobil hastane kurmak amacıyla, eski ordu mensuplarına ve bölgedeki insanlara yardım eden Veterans Administration’ın Veterans Integrated Services Network’ü (VISN) ile kurtarma çalışmalarını koordine ediyor. Dijital Sağlık Grubu, dokuz mobil birime, Celluler Edge kartları (bağlantı için) ile donatılmış 55 dizüstü bilgisayar üretti ve gönderdi. Bu sistemler, merkezi kayıt yönetim ile ilaç ve hasta takip sistemlerine bağlantı sağlayarak, mobil birimlerdeki klinik ekiplerin verimini artırıyor.

Intel ve çalışanları bölgeye 2.6 milyar $ bağış yaptı

Intel’in teknik ve ekipman bağışlarının yanı sıra Intel Foundation da bu hafta başında Kızıl Haç’a 1 milyon dolar finansman desteği verdi. Bugüne kadar Intel ve çalışanları, doğrudan 2.6 milyar dolar bağışladı. Intel Eylül sonuna kadar, çalışanların Kızıl Haç’a yapacakları herhangi bir yardımı ve diğer yardımsever organizasyonların sağladığı kurtarma yardımlarını toplamaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları