Intel'den küçük ama çok güçlü bir mini PC!

Bu minik kutunun içinde Core i7 işlemci, 16 GB RAM, güçlü bir SSD ve çok daha fazlası var!

Mini PC'de dev özellikler!

Eğer bir mini PC istiyorsanız bu küçük ama becerikli cihazı almak için bazı fedakarlıklarda bulunmanız gerekiyor. Fakat neyse ki söz konusu fedakarlıklar giderek daha makul hale geliyor. Bu doğrultuda en önemli adımlardan birini ise yeni NUC PC modeliyle Intel atıyor.

'Skull Canyon' olarak da anılan NUC, boyutları itibariyle Intel'in bu kategorideki daha önceki modellerinden aslında biraz daha büyük. Bu anlamda 8.5 x 4.6 x 0.9 inç'lik boyutlara sıkıştırılmış bir tür giriş segmenti oyun PC'siyle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

2.6 GHz hızda çalışan bir Core i7-6770HQ işlemciyle gelen NUC'ta Iris Pro 580 grafik kartı ve 32 GB'lık bir RAM alanı var. Cihazda çift SSD yerleştirmeye olanak tanıyan iki M.2 girişi mevcut.

Dört adet USB 3.0 girişi bulunan cihazda ayrıca bir Thunderbolt 3 girişi, tam boyutlu HDMI 2.0 ve bir de mini DisplayPort 1.2 girişi yer alıyor. Bir SD kart girişi ve Ethernet portu da mevcut olan NUC'ta ayrıca Wi-Fi bağlantı özelliğinin yanında Bluetooth 4.2 de bulunuyor.

Dağıtımına önümüzdeki ay başlanacağı belirtilen cihazın 16 GB RAM ve 256 GB SSD'lik Windows 10 sürümünün 999 dolardan satışa çıkacağını ekleyelim. Ayrıca cihazın NUC6i7KYK kiti ise 650 dolara satılacak.

Okuyucu Yorumları