Intel'den Önemli Bir Satın Alma Daha!

İşlemci ve yonga devi Intel, yeni satın aldığı önemli şirketle birlikte arabaların dünyasına büyük bir adım atıyor!

Intel'den önemli bir satın alma daha!

PC satışlarının yavaşlıyor olması ile beraber Intel, Qualcomm gibi mobil çip rakiplerine karşı arayı kapatmak için daha çok çalışıyor. Bu yüzden de firma, ilgi alanlarını genişletmeye karar vermiş durumda. Sürücüsüz arabalar da listenin üst sıralarında ve firma, MobilEye ve otonom araba teknolojisini satın almak için 15.3 milyar doları gözden çıkarttı.

Daha önce MobilEye ile BMW'nin iNext sürücüsüz araç platformu üzerinde çalışan Intel, İsrail merkezli firmanın deneyiminin de yardımı ile herhangi bir araba üreticisinin kullanabileceği üçüncü parti bir otonom sürüş sistemi platformu geliştirmeyi planlıyor. Araba üreticileri, pahalı algoritmalar geliştirmek ve sürücüsüz bilgi tabanı oluşturmak ile uğraşmak yerine, Intel ve MobilEye'ın havuzunu kullanabilecek.

Ancak MobilEye da sorunsuz bir firma değil. Firma, yakın bir zaman önce Tesla ile bir tartışmaya girmiş ve Elon Musk'ın firmasının sürücü desteği özelliklerini satmaya yakın olduğuna dair endişelerini seslendirmişti. MobilEye sistemi kurmuştu ve o sıralarda Tesla'nın bu konsepti kamuya bir sürücüsüz araç çözümü olarak satmaya tehlikeli bir şekilde yaklaştığını düşünmekteydi.

MobilEye, Intel'in kanatları altında kendisine düzenli bir ortam bulurken, Intel de araba teknolojilerinde neredeyse 20 yıllık deneyimi olan bir firmayı bünyesine katmış oluyor.

Bu satın alım, Intel için oldukça güvenli bir yatırım gibi görünüyor. Google, Uber, Ford ve Tesla dahil olmak üzere neredeyse tüm firmalar kendilerini sürücüsüz devrimine hazırlıyor ve bu durumda Intel'in de mobil platformunda yaşadığı sorunları yaşamamak için, mümkün olduğunca hızlı ve etkili bir şekilde yarışa katılması firma için büyük önem taşımakta...

Okuyucu Yorumları