Intel'den Otonom Sürüş İçin Yeni Bölüm!

Intel, son yılların önem kazanan teknolojilerinde geri kalmamak için, özel bir yeni bölüm açmaya karar verdi...

Intel'den yeni bir bölüm daha!

Intel'in otonom araba teknolojisi üzerinde çalışmaya yabancı olmadığı bilinen bir gerçek. Ancak artık firma, uzun süreli olarak bu plana sadık kalmaya kararlı olduğunu kanıtlıyor. Geniş bir yönetimsel değişim ile beraber çip üreticisi, bir Autonomous Driving Group (Otonom Sürüş Grubu) oluşturuyor ve bu ekip tamamen arabalar ile ilgilenecek. Firmanın eski Nesnelerin İnterneti (IoT) lideri Doug Davis bu yeni grubu Delphi'den gelen Kathy Winter ile beraber yönetecek.

Eski ARM yöneticisi Tom Lanstzch da Davis'in bir önceki konumu, IoT liderliğini eline alacak.

Bütün bu değişimin ciddiyetini şu anda tahmin etmek pek mümkün değil ancak bu stratejinin sürpriz olmadığı söylenebilir. Intel, PC endüstrisi dışında da önemini korumayı planlıyor. Bunun anlamı da otonom araçlar, IoT ve giyilebilirler gibi yeni kategorilere daha fazla ilgi göstermesi oluyor. Ayrıca firmanın otomotiv dünyasında geri çekilmesi de söz konusu değil.

NVIDIA sürücüsüz araç teknolojisi konusunda kendisini kanıtlamaya başlamış durumda ve Intel'in vereceği cevabın yavaş olması, Intel'in bu yeni piyasada küçük bir firmaya dönüşmesine sebep olabilir...

Okuyucu Yorumları