Intel’in yeni CEO’su Paul Otellini

Santa Clara, Kaliforniya, 11.11.2004 - Intel COO’su Paul S. Otellini’nin Intel Yönetim Kurulu tarafından şirketin yeni CEO’su olarak atandığı duyuruldu. Görevini 54 yaşındaki Otellini’ye devreden Craig Barrett ise Intel Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Intel’in yeni CEO’su Paul Otellini

Görev değişiklikleri, şirketin 18 Mayıs 2005 tarihinde yapılacak yıllık hissedarlar toplantısında uygulamaya girecek.

Görevini Otellini’ye devreden Craig Barrett Intel Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. 1974 yılında Intel’e katılan ve 1992 yılında Yönetim Kurulu’na seçilen Barrett, 1998’den beri CEO’luk görevini sürdürüyordu. 65 yaşında olan Barrett, Intel yönetim kurulu başkanı Andrew S. Grove’un yerini almış oldu. Andrew S. Grove ise Yönetim Kurulu’na ve üst düzey yönetime danışmanlık yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Grove “Barrett ve Otellini, Intel için doğru zamanda doğru ikili. Onların işin başında olmasından dolayı son derece şanslıyız. Barrett ve Otellini ile 30 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışan biri olarak inanıyorum ki, Intel ürünleri, müşterileri ve global pazarlar hakkındaki derin bilgisi ile Otellini ve lider kişiliği ve teknoloji uzmanlığıyla Barrett Intel’i ve Yönetim Kurulunu yönetecek olan en doğru isimler. Yeni görevimde Intel’in yeni başarılara imza atması için Otellini ve Barrett ile çalışacak olmak son derece heyecan verici.”

1974 yılında Intel ailesine katılan Otellini, 1990’da, Intel’in Mikroişlemcilerden Sorumlu Genel Müdürü oldu ve Intel Pentium® işlemcilerinin piyasaya sürüldüğü 1993 yılında da bu görevin başındaydı.
1992 – 1998 yılları arası satış ve pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Otellini, Intel’in global varlığını gelişmekte olan pazarlarda genişleyerek sürdürmesine odaklandı ve e-Ticaretin geliştirilmesi ve kullanımı konusunda Intel’in liderliğine öncülük etti. 1998 – 2002 yılları arasında Otellini, şirketin mikroişlemci ve chipset ile ilgili stratejilerinden sorumlu olan Intel Mimari Grubu’nun Genel Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu görevi sırasında Otellini, Intel’in kurumsal, mobil ve masaüstü bilgisayarlar ile ilgili tüm gruplarını yönetti. Ocak 2002 tarihinden itibaren Başkanlık ve COO’luk görevlerini sürdüren Otellini, 2002 yılında Yönetim Kurulu’na seçildi.

San Francisco Üniversitesi Ekonomi bölümünden 1972’de mezun olan Otellini, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’den 1974 yılında işletme alanında lisans üstü (MBA) derecesi aldı.

Okuyucu Yorumları