İnternet altyapısı 2013'e kadar kurulmalı!

"İnternet için ilk gereken sağlam bir altyapı": Bu sözler ne yazık ki bizden birine ait değil...

Her şey internet için!

Bütün Avrupa'ya hitap eden bu çağrıyı Avrupa Birliği'nin Teknoloji ve Yayın komisyoneri Viviane Reding ile Lord Carter birlikte hazırladı. İngiltere'nin İletişim, Teknoloji ve Yayın Bakanı, Avrupa'nın ekonomik canlanması için umutlarını dijital endüstriye bağladı.

Lord Carter gerekiyorsa yeni bir vergi ile evrensel standartlarda genişbant internet altyapısının kurulması, korsanların üzerine gidilmesi ve 2015 yılında dijital yayına geçilmesini istiyor. Bakan ve AB komisyoneri birlikte İngiltere'deki interneti elden geçirmeye çalışıyorlar. İlk yapılması gereken şeyin de sağlam bir altyapı kurmak olduğuna inanıyorlar. Hem kablolu, hem de kablosuz internet alanında bütün Avrupa'da yüksek performanslı internet altyapısının 2013'de tamamlanmış olmasını istiyor.

Bu altyapının maliyeti 150 ila 200 milyar sterlin olarak tahmin ediliyor. Ancak yapımına hemen başlanırsa kademe kademe arttırılarak kurulabilir ve bu da açıklamaya göre vergi mükelleflerine maliyet yansıtılmadan belirlenen zaman diliminde başarılı olunmasını sağlar. Ayrıca daha önce de belirttiğimiz gibi, bakan ve komisyoner bu çalışmayı Avrupa'nın ekonomik toparlanmasının tohumları olarak görüyorlar.

Okuyucu Yorumları