Internet Arşivi, efsaneleri tarayıcıya taşıdı

Dev internet servisi, zamanının efsanesi olmuş 900'den fazla oyunu tarayıcılarımıza taşıdı!

900'den fazla efsane dirildi!

Internet Archive, tüm internet sitelerinin belli dönemlerde kopyalarını alıp arşivleyen çok önemli bir internet servisi. Bu servis sayesinde artık kapanmış web sitelerinin bile belli bir tarihteki görüntüsüne ulaşmak, siteyi okumak, incelemek, bazı fonksiyonları ile kullanmak mümkün olabiliyor.

Internet Archive geçtiğimiz yıl, eski konsol oyunlarını arşivlemek üzere bir proje başlattı. Böylece artık erişme imkanı bulamadığımız pek çok klasik konsol oyununu yeniden oynama şansına kavuştuk. Bu adreste bulabileceğiniz hizmet sayesinde, 80'li yılların popüler oyun konsolları olan Atari 2600, Atari 7800, Magnavox Odyssey, ColecoVision ve Astrocade konsollarının popüler oyunlarını tarayıcı üzerinden yeniden oynayabiliyoruz.

Internet Archive şimdi de 80'li yılların popüler video oyun salonlarındaki ünlü arcade makinelerinde oynatılan 900'den fazla oyunu Internet Arcade isimli bir serviste topladı. O yıllarda, oynamak için jeton almak zorunda olduğumuz ve harçlıklarımı yatırdığımız oyunları artık internet tarayıcımızda ücretsiz olarak oynayabileceğiz.

Okuyucu Yorumları