İnternet devi, diğer bir devi satın mı alıyor

Dev site, çok yakında diğer bir internet devinin eline geçebilir. Tüm detaylar haberimizde!

Taşlar yerinden oynayacak!

Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan iki isim olan Yahoo ve Dailymotion, öyle görünüyor ki bundan sonra sık sık beraber anılacaklar. Söylentilere göre Yahoo, Dailymotion'u almak için kolları sıvamış durumda.

17 Temmuz 2012 itibariyle Yahoo'nun CEO'su koltuğuna oturan Marrisa Mayer, kısa süre içerisinde iOS işletim sistemleri için geliştirilen "Stamped" uygulamasını hiç gecikmeden bünyelerine katmıştı. The Wall Street Journal'dan gelen bir habere göreyse, Yahoo, Dailymotion'nun yüzde 75 gibi büyük bir kısmını satın almayı ve şirketin esas hissedarı olmayı hedefliyor. Her ne kadar "konuşulan" bir alım işlemi olsa da Yahoo'nun geri adım atması an meselesi. Diğer taraftan Dailymotion'ın değeri 300 milyon dolarak olarak hesaplanmış durumda...

YouTube'dan çok daha küçük bir site olması ve aynı zamanda büyük bir potansiyel taşıyor olması Yahoo'yu fazlasıyla cezp etmiş gibi duruyor zira yapılan hesaplara göre site, Yahaoo'nun yardımları ile çok ama çok büyüyebilir ve Googe'ın YouTube'u ile kafa kafaya gelebilir. Bu arda Dailymotion ve Yahoo, geçen sene itibari ile Dailymotion videolarını direkt olarak Yahoo sitelerinden izlenebilmesine olanak tanıyan bir yeniliğe imza atmışlardı.

Okuyucu Yorumları