İnternet devinden herkesi şaşırtan karar!

İnternet devi Yahoo'nun imzasını attığı bu karar, büyük değişimlerin de ilk işaretçisi olabilir...

Yahoo'dan şok karar!

Yahoo'nun önde gelen yöneticilerinden Henrique de Castro, göreve başlamasının yıl dönümünün hemen ardından görevini terk edecek gibi gözüküyor.

Castro, Yahoo CEO'su Marissa Mayer tarafından 2012 yılının ekim ayında, Google'daki yardımcı başkanlık görevinden, Yahoo'ya transfer edilmişti. Doğrudan Mayer'e bağlı olarak çalışan Castro, Yahoo'nun dünya çapındaki operasyonları, medya ve iş gelişmeleri ve satışlarından sorumluydu.

Mayer, o sıralarda Castro'nun internet üzerindeki çalışma tecrübesini ve küresel bir organizasyonu yönetme becerisini övmüştü. Kendisi de eski bir Google yöneticisi olan Mayer, firmaya Temmuz 2012'de CEO olarak katılmıştı ve internet devinin kaderini değiştirecek bir takım kurmak için uğraşıyordu.

Görünen o ki Mayer ve Castro arasındaki ilişki zaman ile beraber bozuldu. Bunun da en büyük göstergesi, Yahoo ve U.S. Securities and Exchange Commission arasında geçen görüşme.

Yahoo, yaptığı açıklamada, Castro'nun firma ile ilişkilerinin kesildiğini söylüyor. Castro, 15 Ekim 2012 tarihli iş teklifi mektubunda ve 28 Şubat 2013 tarihli anlaşmada belirtilen ayrılma tazminatını eksiksiz olarak alacak.

Yahoo, Castro'nun neden görevden alındığı konusunda bir sebep belirtmiş değil. Ayrıca Castro'nun varisinin kim olacağı da bir soru işareti olarak duruyor. Teknoloji haberleri sitesi Re/code tarafından yayınlanan yazıya göre, Mayer firma çalışanlarına gönderdiği bildirimde "COO Henrique de Castro'nun firmadan ayrılması gerektiğine dair zor bir karar" aldığını söylemiş.

Mayer, Yahoo'nun yönetiminde bir yenilenme olacağını duyurup, eskiden COO'nun görevlerinin parçası olan bazı işlemlerin Mike Kern tarafından yönetilen Homepages & Verticals grubuna aktarılacağını söylüyor. Pazarlama Baş Yöneticisi Kathy Savitt ise, Yahoo'nun medya ve editörlük ile ilgili işlemlerini yönetecek.

Okuyucu Yorumları