"İnternet düşmanı" ülkeler listesi yayınlandı

Yıllık "İnternet düşmanı" ülkeler listesi yayınlandı. Peki listede Türkiye var mı? Tabii ki var!

"İnternet düşmanı" ülkeler!

Medya takip kuruluşu Reporters Without Borders tarafından yayınlanan "İnternet'in düşmanları" listesinin son sürümü ortaya çıktı. Çevrimiçi ifade özgürlüğünü kısıtlayan ülkeleri sıralayan listede Türkiye'nin de ismi geçiyor.

Listede 12 ülke "İnternet düşmanı" olarak yer alırken, diğer 14 ülke ise "gözetim altındaki ülkeler" başlığı altında sıralanıyor. Türkiye ise ikinci listede yer alıyor. Rapor, internet ve sosyal ağların protestolar, kampanyalar ve bilgi dolaşımı için bir araç haline geldiğini söylüyor ve çevrimiçi ifade özgürlüğünün yurtiçi ve yurtdışı anlamda büyük bir sorun haline geldiğini vurguluyor.

Bahreyn ve Beyaz Rusya, "gözetim altındaki ülkeler"den "İnternet düşmanı" listesine taşınmış görünüyor. İnternet düşmanı listesinde yer alan ilk 10 ülke şöyle (karışık): Burma, Çin, Küba, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan ve Vietnam.

"Gözetim altında" kategorisine giren 14 ülke ise şöyle sıralanıyor (karışık): Avustralya, Mısır, Fransa, Hindistan, Kazakistan, Malezya, Rusya, Güney Kore, Sri Lanka, Tayland, Tunus, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri.

Okuyucu Yorumları