Internet Explorer 8 Beta ile neler geliyor?

Microsoft, Internet Explorer 8'in ilk Beta sürümünü halka açtı. CHIP Online sizin için inceledi...

IE 8'i inceledik!

Microsoft Çarşamba akşamı Internet Explorer 8 ile ilgili bazı detayları açıkladı. Las Vegas'taki Mix08 web geliştiricileri konferansında çıkacak olan web tarayıcının ilk beta sürümü tanıtıldı.

Geliştiriciler her şeyden önce beş yeni özelliği ön plana çıkardılar: Activities ismindeki özellik ile webmasterlar, kullanıcının sitede farklı eylemleri gerçekleştirebileceği alanlar oluşturabiliyorlar. Mesela bir yerin adresi fare tıklaması ile harita üzerinde araştırılabiliyor veya yabancı bir kelimenin yanında isterseniz tanımını da görebiliyorsunuz.

Microsoft WebSlices ismindeki RSS beslemelerini hatırlatan ama daha fazla bilgi sunan bir tekniği tanıtıyor. Mesela kullanıcı WebSlices'a abone olabilir veya Sık Kullanılanlarına ekleyebilir ve sunucunun web sitesini ziyaret etmeden hava durumu tahminlerini görebilir veya TV program akışını gibi bilgilere ulaşabilir.

<strong>WebSlices:</strong> Internet Explorer 8'in yeni bir özelliği.Buna ek olarak Internet Explorer'ın link-çubuğu da yenilendi: Artık ismi Favorites Bar ve linkleri, RSS beslemelerini, WebSlices'ı ve Office dokümanlarına giden kısayolları da gösterebiliyor. Ayrıca farklı içeriklerle daha kolay bir şekilde doldurulabiliyor.

Microsoft güvenlik hanesine bir artı daha koyuyor ve Internet Explorer 7'deki Kimlik-Avı Filtresini bir üst seviyeye taşıyor. "Safety Filter" (güvenlik filtresi) kullanıcının zararlı yazılım barındıran siteleri ziyaret etmesini engelleyecek.

Son olarak IE 8 geliştiricileri rakiplerinden bir miktar kopya çektiler: Automatic Crash Recovery ismindeki özellik, tarayıcının her çöküşünde açık sekmeler dâhil tüm güncel oturumu kaydediyor ve tarayıcı tekrar açıldığında bunları geri yükleyebiliyor.

Microsoft geliştiriciler için CSS 2.1 ve kısmen 3.0'ın tarayıcıya doğru bir şekilde entegre edilmesi üzerinde çalışmak istiyor. Ayrıca interaktif web sitelerini görüntülemede kullanılan Ajax ismindeki teknolojiye daha iyi bir şekilde destek verilecek. İnternet ve masaüstü arasındaki sınırlar ileride kaybolacak ve kullanıcı internet sitelerine, sisteminde kurulu programlara eriştiği gibi erişebilecek.

Web geliştiricileri için detaylı bilgi Microsoft'un resmi web sitesinden öğrenilebilir.

Microsoft şu andan itibaren Internet Explorer 8'in beta sürümünü farklı işletim sistemleri için indirilmeye sundu. Artık kullanıcılar ve geliştiriciler tarayıcıyı test edebilecekler.

Download:

Internet Explorer 8 (Windows Vista)
Internet Explorer 8 (Windows Vista 64-Bit Edition)
Internet Explorer 8 (Windows XP)
Internet Explorer 8 (Windows XP 64-Bit Edition)

Okuyucu Yorumları