Internet Explorer 8'de güvenlik açığı bulundu

Windows XP kullanıyorsanız, IE'deki bu sorun sizi de yakından ilgilendiriyor olabilir!

IE'de can sıkan sorun!

Son zamanda yapılan bazı saldırılar sonucunda Windows XP'de sıkça kullanılan Internet Explorer 8'de bir güvenlik açığı olduğu anlaşıldı. IE9 ve IE10 ise, bu açıktan etkilenmiyor. Bu yüzden açığın, IE8 kullanan Windows XP'yi yakından ilgilendirdiği konuşuluyor.

Güvenlik yazılımı firması FireEye'ın blog'una göre Council on Foreign Relations web sitesi, geçtiğimiz günlerde bu siber saldırıya maruz kaldı ve böylece site, zararlı içerik barındırmaya başladı. Firmaya göre sitedeki zararlı içerik, Adobe Flash'ı kullanarak tüm yamaları yüklenmiş bir Internet Explorer 8'e "yığın spreyi saldırısı" düzenliyor. Blog'da sıfırıncı gün açığına dair herhangi bir bilgi yayınlanmadı.

Açığın gündeme gelmesinden kısa bir süre sonra açıklama yapan Microsoft ise resmi bir güvenlik tavsiyesi yayınladı. IE6, IE7 ve IE8'i etkileyen açıktan bazı kurtuluş yolları sunan Microsoft, tek tıklamalık bir onarım üzerinde çalıştığını, bu onarımı birkaç gün içinde yayınlayacağını söyledi. Bu "fix-it" yaması hakkında detaylı bilgiler için buraya tıklamanız yeterli...

Okuyucu Yorumları