Internet Explorer 8 hepsini dövüyor!

İşte Microsoft'un yüzünü güldürecek bir test: IE 8 en güveni tarayıcı çıktı. Peki diğerleri?

IE 8 en güvenlisiymiş!

Microsoft tarafından görevlendirilmiş NSS Labs'ın yaptığı bir güvenlik araştırmasında tüm web tarayıcı sürümlerinin yemleme ve zararlı saldırılarını engelleme potansiyelleri test edildi. Sonuç olarak Internet Explorer 8 iki disiplinde de rakipleri Firefox, Opera, Chrome ve Safari'yi yendi.

Bir yemleme saldırısının amacı belli bir web sayfasını taklit ederek kullanıcının kişisel verilerine ulaşmaktır. Örneğin sahte bir banka web sitesindeki form doldurma alanı üzerinden kişinin oturum ve kredi kartı bilgilerine erişilmeye çalışılır. NSS Labs güncel tarayıcıların bu tip saldırıyı ne kadar iyi savuşturduğunu 14 gün boyunca sürekli test ettiler. Tarayıcılar 593'ü NSS Labs'ın yemleme kriterlerine göre zararlı olan 856 web sitesiyle test edildi. IE 8 testte bu adreslerin yüzde 83'ünü yakalayarak birinci oldu. IE 8'i sırayla Firefox 3 (80%), Opera 10 (54%), Chrome 2 (26%) ve Safari 4 (2%) ile takip etti.

NSS Labs diğer araştırmasını aralarında çalıştırılabilir zararlı dosyaların indirilmesini sağlayan web linklerinin bulunduğu "socially engineered Malware" kategorisine atfetti. 14 günlük aralıksız testte tarayıcılar 2171 denekten toplamda 608 linki tespit etmeye çalıştılar. Ekran görüntüsünde görüldüğü üzere Internet Explorer 8 bu tehlikeye karşı etkin bir koruma sağlıyor ve bu tip dosyaların yüzde 81'ini indirme aşamasında yakalayıp kullanıcıya bildiriyor. Buna karşın Firefox 3 (27%), Safari 4 (21%), Chrome 2 (7%) ve Opera 10'un (1%) elde ettiği notlar pek iç açıcı değil.

Okuyucu Yorumları