Internet Explorer 9 dünyaya gözlerini açıyor

Microsoft, bir sonraki web tarayıcısı Internet Explorer 9'u gün yüzüne çıkardı. İşte ilk izlenimler.

IE9 ortaya çıkıyor!

Microsoft, bugün PDC 2009 etkinliğinde Internet Explorer 9'un üç hafta içerisinde geliştirilmiş bir ön sürümünü tanıttı.

Firmanın yaptığı açıklamalara göre IE 9, web sitelerini görüntülerken ekran kartının (GPU) gücünden faydalanacak; geliştiriciler CSS, DHTML ve JavaScript aracılığıyla bu yenilikten faydalanabilecek. Microsoft sadece üç haftalık bir çalışma sonucu IE 9'un görüntüleme performansında belirgin derecede artış meydana geldiğine inanıyor. Yeni sürümle beraber birlikte çalışabilirlik ve standart desteği de artacak ve tarayıcıya yuvarlatılmış köşeli CSS gibi özellikler eklenecek. Aynı şekilde Internet Explorer 9 yeni bir JavaScript motoru da kullanacak.

Bazı kaynaklara göre IE 9'un en güncel derlemesinin numarası 7658.0.091116-1745. Windows ve Windows Live bölüm başkanı Steven Sinofsky IE 9 ile ilgili çalışmalara üç hafta önce başlandığını açıkladı. Bunun dışında yol haritasına dair bir açıklama yapılmadı.

Buraya tıklayarak Microsoft'un Channel 9 takımının IE 9 tanıtım videosunu seyrebilirsiniz. Videoları izlemek için Silverlight'ı yüklemeyi unutmayın.

Okuyucu Yorumları