Internet Explorer bu alanda üstün...

Microsoft'un tarayıcısı Internet Explorer 9 tüm rakiplerini ezip geçti! Hem de bakın hangi konuda...

Explorer 9 ezdi geçti!

Sosyal mühendislik ayağı da olan kötücül yazılımlar, İngilizce tabiri ile Socially Engineered Malware tüm bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bu alanda kendinizi korumak için her şeyden önce interneti gezdiğiniz web tarayıcısına güvenmeniz gerekiyor.

Son yapılan NSS Labs araştırmasının sonuç raporu çok ilginç bir konuya dikkat çekiyor. Araştırmanın sonuçlarına göre sosyal mühendislik ve malware'den korunma söz konusu olduğunda Internet Explorer diğer web tarayıcılarına bariz bir fark atıyor. Bildiğimiz gibi sosyal mühendislik ayağı da olan kötücül yazılımlar kullanıcıları ilk önce çok işe yarayacaklarına inandırıp kendilerini sistemlere kurduruyorlar, oysa asıl işleri arka planda kişisel bilgileri çalmak! Internet Explorer 9'un SmartScreen URL filtresi sayesinde bu tür yazılımların yüzde 92'si engellenebiliyor. Eğer filtreyi bir hat daha artırırsanız bu rakam zaman zaman yüzde 100'lere bile varabiliyor.

Rakiplerin durumu harap...

Rakiplerin durumu harap...

Bu alanda yapılan değerlendirmelerde bir önceki Internet Explorer sürümünün, yani Internet Explorer 8'in de yüzde 80 gibi büyük bir başarı sağladığı görülüyor. Diğer tarayıcılar ise açık ara arkadan geliyorlar. Safari 5, Chrome 10 and Firefox 4 bu alanda malware'lerin sadece yüzde 13'ünü engelleyebiliyorlar. Opera'nın durumu ise daha da kötü. Aldığı puan sadece yüzde 5!

Okuyucu Yorumları