Internet Explorer küllerinden doğuyor!

Google'ın tarayıcısı Chrome, piyasaya çıktığından beri en büyük şoku böyle yaşadı!

...Ve Chrome düşüyor!

Google'ın Chrome tarayıcısı, uzun zamandır en beğenilen tarayıcıların başında geliyordu. IE pazar payı anlamında her zaman ilk sırada yer alsa da Chrome tarayıcısı payını giderek arttırıyor ve üstelik kullanıcılar arasında da büyük beğeni topluyordu.

Ancak gidişat biraz olsun değişecek gibi görünüyor. IE11 ile beraber, Internet Explorer tekrar gözde tarayıcı haline geliyor. Kullanılmakta olan tüm IE sürümleri ile beraber, IE'nin toplam payı yüzde 58'i buluyor. Tarayıcı pazarında ikinci durumda olan Firefox yüzde 18.6, Chrome ise yüzde 15.4 paya sahip. Fakat ilginç olan, Chrome'un pazar payının gerilmesi. Eylül ayında yüzde 15.9 paya sahip olan Chrome'un payı Ekim ayı içinde yüzde 0.5 oranında düşmüş görünüyor. Bu Google için iki senedir yaşanan en ciddi düşüş.

IE tarayıcılarını tek tek incelediğimizde ise IE 11 henüz sadece yüzde 1.5 pazar payına sahip. IE 8 ise yüzde 22 ise en fazla paya sahip sürüm olarak dikkat çekiyor. Ancak IE 11'in Windows 7 sürümünün piyasaya çıkması çok yakın ve Windows 7 kullanıcıları otomatik olarak IE 11'e yükselecekleri için IE 11 payının önümüzdeki aylarda hızla yükselmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları