Internet Explorer Mobile yenileniyor...

Internet Explorer 8 gelişip güçlenirken küçük kardeşi de sessizliğini bozmaya hazırlanıyor...

Küçük IE bombayı patlatıyor!

Eskiden Pocket Internet Explorer olarak bilinen Internet Explorer'ın mobil sürümü uzun zamandır Windows Mobile kullanan cep telefonlarında bulunuyor. Microsoft'un sıfırdan tasarladığı Internet Explorer Mobile günümüzün cep telefonları için oldukça yetersiz kalıyor.

Microsoft da bu gerçeğin farkında ve bu mobil tarayıcıyı elden geçirecek. Windows Mobile 6.5 ile birlikte Internet Explorer Mobile da değişiyor.

IEM, adres çubuğu, onay oku ve aşağıya doğru açılan bir menü içeriyordu. Sayfalar Nokia internet tarayıcıya benzer bir şekilde yükleniyordu. Adres girildikten sonra altta yükleme çubuğu çıkıyordu. Sitenin IEM için optimize bir sürümü varsa yükleniyor, yoksa sitenin ekrana sığan kısmı görüntüleniyordu. Daha sonra görüntüyü uzaklaştırıp yakınlaştırarak sayfa içinde gezmek gerekiyordu. Üç farklı görüş seçeneği de kullanışsızdı. IEM'in buna karşın resim kaydetmekte sunduğu kolaylık gibi bir artısı da vardı.

Yeni IE Mobile'da neler olacak?

Yeni IE Mobile'da neler olacak?
Windows Mobile 6.5 ile birlikte gelecek yeni sürüm, kullanışlı olabilir

Windows Mobile 6.5 ile mobil tarayıcılar için optimize edilmemiş sayfalar da düzgün görüntülenecek. Bu sayfalar ekrana sığacak ve animasyon olmadan tıklanan bölge yakınlaştırılabilecek. Sekmeli tarama ise ne yazık ki hala dahil edilmiyor ve bu yeni sürümde de yer almayacak.

Internet Explorer Mobile yeni bir dokunmatik dostu menü, geri ve tazeleme tuşları, aksiyon tuşu, klavye menüsü ve yeni bir yakınlaştırma, uzaklaştırma kontrolü içerecek.

Windows Mobile 6.5 yüklü ve geliştirilmiş Internet Explorer Mobile internet tarayıcıya sahip ilk telefonlar, Ekim ayında gelecek. Kısıtlı da olsa Adobe Flash desteği içerecek ve bu cihazlarla YouTube'un mobil versiyonundan video izlenebilecek.

Okuyucu Yorumları