Internet güvenliği çocuklardan başlar

Microsoft, kendi yazılım ürünlerinin kullananlar için güvenlik iyileştirmesini şart koştu. Üretici, Amerikan ebeveynlerine, çocuklarına internetteki gezintileri sırasında nasıl eşlik edebileceklerini anlatan bir web sayfası hazırladı.

Internet güvenliği çocuklardan başlar

Gençler, çoğunlukla bilgisayarla ilişkilerinde online sohbet ve oyunlar konusunda uzmanlaştıkları için Microsoft küçük bir açıklama hazırladı. Yetişkinler söz konusu açıklamalar sayesinde çocukları internet dilinde konuşurken takip edebilecekler. Bu nedenle www.microsoft.com/athome/security/children adresinde söz konusu web dili için Smiley gibi önemli noktalar ve kısaltmalar örneklerle açıklanmış.

Microsoft ayrıca davranış kuralları ile yetişkinlere de hitap ediyor: Netiquette olarak adlandırılan bu kurallara sadece gençlerin değil tüm internet kullanıcılarının uyması gerekiyor. Microsoft’un sadece güvenlik anlamında önemli olmadığını belirttiği bu şartları www.microsoft.com/athome/security/online adresinde yayınlıyor. Dünyanın en büyük yazılım üreticisi dört yaşından küçük çocukların kontrolsüz bir şekilde bilgisayarın başına oturtulmamalarını tavsiye ediyor.

Okuyucu Yorumları