"İnternet güvenliğini bilmiyoruz"

Söz konusu internet üzerinden işlenen suçlar olduğunda güvenlik güçlerinin elleri kolları bağlı...

Web'de güvenlik yok!

Dünyanın hemen her köşesindeki polis ve olay yeri inceleme ekipleri teknolojinin son nimetlerini kullanarak, bilimsel temellere dayalı kanıt toplama ve inceleme yöntemlerine sahipler. Fakat söz konusu olan suç internette işlendiğinde ortaya çıkan kanıtları inceleyip sonuca varacak ciddi bir bilimsel yaklaşım bulunmuyor. Bunu söyleyen, Las Vegas'taki Black Hat güvenlik konferansının konuşmacılarından biri olan Tom Parker.

Parker'a göre ne zaman büyük firmalardan biri, bir güvenlik saldırısına uğrasa veya sistemlerini geçmeyi başaran bir virüs ile karşılaşsa hemen akıllara bu işin arkasında bir devletin olduğu fikri geliyor. Ama çoğu zaman bunu destekleyecek bilimsel veriler bulunamıyor. Bu spekülasyonların aksine çoğu zaman iş yeri çalışanlarının birinin, güvenli olmayan bir tarayıcı ile ziyaret etmemesi gereken (ve genellikle cinsel içerikli) bir internet sitesini gezmesi nedeniyle sorunlar yaşanıyor.

Bu tip durumlarda spekülasyonlarla olayı olduğundan daha büyük göstermeye çalışmak yerine çalışanların güvenlik konusunda eğitilmesi ve yazılım/donanım birimlerinin güncel tutulması tehlikenin tekrarlanmaması için en pratik uygulamalar.

Okuyucu Yorumları