İnternet hızında dev hedef!

Bu ülkede hızlı internet insan hakkı olarak kabul ediliyor, herkese 100 Mbit internet geliyor...

Hızlı internet mi dediniz?

Özellikle 1950'li yıllardan beri hızlı bir şekilde gelişmekte Finlandiya. Bu gelişmesini her alanda ilerletmeye de niyetli bir ülke. Teknoloji ve bilişim konusunda da ufku geniş olan Finlandiyalılar internet bağlantılarına da el atmış durumdalar. Artık her Finlinin evinde en az 1 megabit internet bağlantısı yasal bir hak unsuru teşkil ediyor.

Halihazırda nüfusunun yüzde doksan altısının bir megabit ve üzeri internet bağlantısına sahip olan Finlandiya, hükümetin yaptığı bir açıklamaya göre 2015 yılında her evde en az 100 Mbps internet bağlantısına kavuşacak.

Finlandiya iletişim bakanı Suvi Linden BBC'ye verdiği bir demeçte; "Biz Finlandiya olarak internetin kullanımının günlük yaşantımızdaki rolünü gayet iyi biliyoruz. İnternet artık sadece eğlence için kullanılan bir araç değil" diye konuştu.

Yüksek hızlı internet vaatleri üzerine, elinde bu kadar hızlı interneti barındıran art niyetli kullanıcılara karşı ne yapılacağı sorulan Linden; "Yasadışı dosya ve bilgi kullanan kullanıcılara direk olarak uyarı yollayacağız. Fakat herhangi bir şekilde bağlantılarını kesmeyi düşünmüyoruz" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları