İnternet hızla hızlanıyor!

En hızlı ve en yavaş bağlantı hangi ülkelerde? En tehlikeli ülkeler hangileri? Hepsi bu haberde!

İnternet hızla hızlanıyor!

Akamai tarafından yayınlanan en son rapora göre, gün geçtikçe internet bağlantısı hızlanıyor.

2009'un üçüncü çeyrek araştırma sonuçlarının analizinin tamamlanmasıyla birlikte, internet hızının en iyi bağlantıya sahip 10 ülkenin hızı ortalama yüzde 18 artış gözleniyor. 2. çeyrek verileriyle yapılan kıyaslamaya göre çıkan bu artış, sadece 3 aylık bir dönem için oldukça yüksek.

Güney Kore bağlantı hızında olduğu gibi, hız artışında da birinci oldu. Güney Korelilerin internet bağlantısı tam yüzde 29 hızlanmış ve ortalama 14.6 Mbps olmuş. İrlanda yüzde 26 artışla ikinci olmuş, ortalama hız ise 5.3 Mbps.

Amerika Birleşik Devletleri ilk 10'a girememiş ve 18. sırada, sadece yüzde 1.8 hız artışıyla ortalama 3.9 Mbps hıza yükselmiş. Ancak bu Romanya, İsveç ve Çek Cumhuriyeti gibi ortalama hızın düştüğü ülkelere göre oldukça iyi bir sonuç.

En yavaş internet kimde?

En yavaş internet kimde?
Kablosuz internet de yaygınlaşıyor

Yıllık bazda İrlanda yüzde 73 hız artışı sağlamış. Çek Cumhuriyeti yüzde 23 artış sağlarken ABD yüzde 2.4 düşmüş.

Toplam 226 ülkenin 103'ü 1Mbps hızın altında kalmış. Sadece 7 ülke ortalama 100Kbps hızın altında kalmış. En yavaş internet Mayotte adasında kullanılıyor. Mayotte, Hint Okyanusu ile Madagaskar ve Mozambik arasında yer alıyor.

Ülkeler bazında değil şehirler bazında da analiz yapan Akamai, Asya, Avrupa ve Amerika'da yer alan pek çok şehirde en az ortalama 10Mbps hız ölçerken, Afrika ve Güney Amerika'daki şehirlerde 4Mbps üzerine çıkan pek olmamış.

Taşınabilir cihazlar üzerinden internet kullanımının artışına da dikkat çeken Akamai, Amerikan mobil internet servis sağlayıcılarının ortalama hızının 700Kbps ila 800Kbps olduğunu ölçmüş.

İşte Top 10 bağlantı hız artışı

İşte Top 10 bağlantı hız artışı
En hızlılar daha da hızlandı

Bu tabloda ilk 10'daki ülkelerin internet hızındaki artışı görmek mümkün.

En tehlikeli ülkeler

En tehlikeli ülkeler
Rusya ve Brezilya başı çekiyor

Siber saldırılar büyük bir tehdit olmayı sürdürüyor. 207 farklı ülkede keşfedilen saldırılarda Rusya ve Brezilya, Amerika ve Çin'i geçmiş durumda. Bütün saldırıların yüzde 22'si sadece bu iki ülkeden kaynaklanıyor.

Okuyucu Yorumları