İnternet için bir kilometre taşı da geçildi!

Bugün hayatımızın hemen her alanına girmiş olan internet, tarihi bir kilometre taşını daha geride bıraktı...

Bir kilometre taşı da geçildi!

İnternet, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Tim Berners-Lee'nin World Wide Web projesinin tanımlamasını yaptığı ilk internet sitesi, 25 yıl önce 6 Ağustos 1991 tarihinde hayata başlamıştı. Berners-Lee projeyi bir Usenet gurubunda duyurmuştu ve ilk ziyaretçiler sayfaya 23 Ağustos tarihinde giriş yapmışlardı. Ancak bu ilk site, web'in herkes tarafından kullanılabildiği bir araç olarak hayata geçmesini işaretlemişti.

Tabii ki her yeni teknolojide olduğu gibi bu teknoloji de pek çok kişi tarafından anında kullanılmaya başlanmamıştı. Standartlaşmaya doğru ilk adımlar, 1993 yılında NCSA'nın ilk popüler web tarayıcısını (Mosaic) yayınlaması ve CERN'nin web'in yazılımını bedava ve açık kaynaklı yaparak kabul edilmesini kolaylaştırması ile atıldı.

Berners-Lee'nin internete yönelik ilk yaklaşımı, web'i bir devrimden ziyade, daha çok akademik yardımlaşma için bir platform olarak görmekteydi. Ancak 1991'de atılan bu ilk adımın, iletişimdeki büyük değişim çığını başlatan ilk kar tanesi olduğuna kesin gözüyle bakılabilir...

Okuyucu Yorumları