İnternet'in en sıkıcı sorunları için 8 çözüm!

İnternet'te sinirlerimizi en çok bozan 8 şeyi ve çözümünü bir araya getirdik! Hepsi içeride...

Sinir bozan 8 internet sorunu

İnternet, harika bir bilgi ve paylaşım kaynağı olduğu kadar can sıkıcı şeylerle de dolup taşıyor. İşte internette gezinirken en çok sinirimizi bozan şeyler ve bunlardan kurtulmanın yolları:

Aşırı Flash kullanımı

Flash, bir denetim ile kullanıldığında, CPU gücünüzü tüketmediğinde iyi olabiliyor. Eğer Flash içeriği sizi çıldırtıyorsa Firefox, Chrome, Opera veya Safari için FlashBlock'u deneyebilirsiniz. Mac OS X'de FlashFrozen can sıkıcı Flash eklentilerini bir tıklamayla kapatabilmenize izin veriyor.

Formlar ve oturum açma ekranları

Birçok web tarayıcısı formları otomatik olarak doldurmanıza yardımcı olsa da farklı tarayıcılarda ve mobil cihazlarda formları tekrar doldurmanız gerekebiliyor. Masaüstü bilgisayarlardan telefonlara ve tabletlere tüm platformları destekleyen LastPass gibi bir parola hizmeti kullanarak bu sıkıntıdan kullanabilirsiniz.

Yeni hesap kayıtları, sosyal ağlar, çirkin siteler

Yeni hesap kayıtları, sosyal ağlar, çirkin siteler
Kaydolmakla uğraşmak istemiyorsanız, çözüm BugMeNot'u kullanmaktan geçiyor

Yeni hesap kayıtları

Zaman zaman bir hizmeti sadece denemek için kaydolmanız gerekebiliyor. Bu durumda veya farklı bir sebepten dolayı kayıt sırasında kişisel bilgilerinizi vermek istemiyorsanız, herkese açık kullanıcı adı ve parolaları içeren veritabanı BugMeNot'dan faydalanabilirsiniz. Sitenin Chrome ve Firefox'a özel eklentileri mevcut.

Karışık ve çirkin web siteleri

Tüm web siteleri basit ve düzgün bir ara yüze sahip değil. Belirli bir siteyi geliştirmek istiyorsanız bunu Userstyles ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede sitenin CSS'si yerine kendi CSS'nizi kullanabilir ve görünümünü değiştirebilirsiniz.

Sonu gelmeyen sosyal ağlar

Herkez ve hatta belki de her şirket sosyal medyayı kucaklıyor. Sosyal medyanın olumlu yanlarından bir tanesi, birçok web uygulaması sunması. Ancak tüm bu web uygulamalarını aynı anda yönetmek zor olabiliyor.Bunun için farklı sosyal medya hesaplarınızı yönetmenize izin veren FellowUp, Nutshell Mail gibi araçları kullanabilirsiniz.

İşe yaramaz arama sonuçları, sahte yorumlar...

İşe yaramaz arama sonuçları, sahte yorumlar...
Ürünlerdeki sahte yorumlara dikkat edin

İşe yaramaz arama sonuçları

Birçok web sitesi, yetersiz site içi arama özelliklerine sahip. Ancak Google aramalarınızı bazı teknikleri öğrenerek geliştirebilirsiniz.

Sahte çevrim içi yorumlar

İnternetten bir ürün satın alırken ürün hakkındaki yorumlar karar vermenize yardımcı olabiliyor. Ancak yorumlar bazen yanıltıcı da olabiliyor. Bunu anlamanızı sağlayacak bir eklenti veya araç yok, ancak şu noktalara dikkat edin. Eğer hiçbir uyarı yoksa, tüm yorumlar birbirine yakın zamanda gönderilmişse ve sadece ürünün özelliklerinden bahsediyorsa, ürünün olumlu ve olumsuz yönlerinden hiç bahsedilmiyorsa, yorumları gönderen kişilerin kullanıcı adları birbirine benziyorsa dikkatli olmalısınız.

Dosya paylaşım hizmetlerindeki bekleme süreleri

RapidShare, MegaUpload gibi siteler indirmeye başlamadan önce beklemenizi veya ücretli bir hesaba sahip olmanızı gerektiriyor. Bu süreleri SkipScreen adındaki eklenti ile geçmeniz mümkün. Diğer iyi bir alternatif ise RapidShare Download Helper olarak öne çıkıyor.

Okuyucu Yorumları