"İnternet, İş ve Kariyer paneli" yapıldı

"İnternet üzerinden yaratılabilecek iş fırsatları ve girişimcilik" konusu CEBIT'te masaya yatırıldı.

İş fırsatları tartışıldı

CeBIT Bilişim Eurasia'da Yenibiris.com işbirliğiyle bu yıl ikinci kez oluşturulan "İş ve Kariyer" bölümündeki forum alanı, gündemdeki konular üzerine düzenlenen panel ve sunumlara ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında yer alan "İnternet, İş ve Kariyer Paneli" de alanında uzman konuşmacılar ile katılımcıları bir araya getirdi. Panelde, "İnternet üzerinden yaratılabilecek iş fırsatları ve girişimcilik" konusu masaya yatırıldı.

Bu noktadan hareketle Yenibiris.com'da yapılan ankete katılan 7.146 kişinin "Yeteneklerinizi İnternet'te sergileyerek yeni iş bağlantıları kurabileceğinize inanıyor musunuz?" sorusuna katılımcıların %58,2'lik kısmı (4.158 kişi) "evet" yanıtını verdi. Soruya olumsuz yanıt verenlerin oranı ise %41,8'de (2.988) kaldı.

Yenibiris.com, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda bu yıl ikinci kez oluşturulan "İş ve Kariyer" bölümündeki forum alanında "İnternet, İş ve Kariyer Paneli" düzenleyerek, katılımcıları konunun uzmanlarıyla buluşturdu.

Moderatörlüğünü Kerem Özdemir'in (Fortune Türkiye) yaptığı panele konuşmacı olarak Burak Büyükdemir (etohum), Cenk Tarhan (Chip Online), Erdal Kaplanseren (PCnet) ve Serdar Kuzuloğlu (Radikal ve Televidyon) katıldı.

Girişimcilikte başarılı olmanın püf noktaları

Girişimcilikte başarılı olmanın püf noktaları
Genel Yayın Yönetmenimiz Cenk Tarhan (en solda): "Eğer güzel bir şey satıyorsanız güzel geri dönüşler alırsınız."

Kerem Özdemir, Avrupa'da yakın dönemde başlayan krizin Türkiye'ye girişimcilik anlamında yeni olanaklar sunabileceğini ifade etti. Özdemir,"Gelişmekte olan ülkelere ya para akıtılacak ya da kesilecek" diye konuştu. Kerem Özdemir ayrıca gençlere,"Girişimcilik alanında öne çıkmanızı sağlayacak adımlar atmak sizi mutlaka ileriye götürecektir. Kariyerinizle ilgili iş bulma aşamasında ise, ağlara girerek sizin için avantaj yaratabilecek noktalar bulabilir ve ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurarak kendinizi geliştirebilirsiniz" diyerek tavsiyede de bulundu.

Gençlerin girişimcilikten ve yeni şeylere atılmaktan korkmamaları gerektiğini söyleyen Serdar Kuzuloğlu ise, hakkında fikir sahibi olunmayan bir işe atılmamak konusunda dikkat gösterilmesini önerdi. Gençlere; "Bilmediğiniz şeylerden kaçınmak ve bildiğiniz işlere odaklanmak uzun ya da kısa vadede daha iyi sonuçlar getirecektir" diyen Kuzuloğlu, sözlerini "Cesur olun ve bildiğiniz konulara odaklanın, işe giriştikten sonra öğrenirim demeyin" diyerek bitirdi.

Dergiler gibi parayla satılmadığı ve bedava içerik sağladığı için İnternet'te bir şeyleri beğendirmenin daha zor olduğuna dikkat çeken Erdal Kaplanseren de "İnsanlara, aslında yaptıklarımızın onların beğendiği şeyler olmadığını, bizim beğendiğimiz şeyler olduğunu anlatmamız gerekiyor" dedi ve ekledi: "İnternet'i yeni öğrendiğimiz için tüketici tercihleri kolaylıkla değişebilir ve 'iyi'ye ancak bu şekilde ulaşılabilir."

"Eğer güzel bir şey satıyorsanız güzel geri dönüşler alırsınız" diyen Cenk Tarhan ise, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Bir fikriniz varsa, bu fikri İnternet üzerinden ulaştırmak ve para kazanmak mümkün. Önemli olan, arkanızdan gelecek bir kitle oluşturmak. Bu yüzden fikirlerinizin içine İnternet'teki iş modellerini de sokun."

Girişimcilikte başarılı olmanın üç temel özelliğe bağlı olduğunu söyleyen Burak Büyükdemir de bu özellikleri "işe odaklanma", "sektöre odaklanma" ve "işe başladıktan sonra müşteriye odaklanma" şeklinde sıraladı. "Ağızdan ağza pazarlamanın" (WOM) gün geçtikçe daha etkili hale geldiğini söyleyen Büyükdemir, "Her sorulanı ya da merak edileni 1-2 saat içinde cevaplayan şirketler müşterileri daha çok çekiyor" dedi.

Okuyucu Yorumları