İnternet olmadan e-postalarınıza ulaşın!

Yahoo!'nun yeni hizmete soktuğu Zimbra ile internetiniz olmadan da e-postalarınıza erişebilirsiniz.

Yahoo! Zimbra geliyor!

İnternetin insanlığa sunmuş olduğu en büyük özelliği hiç şüphesiz iletişim alanında devrim yaratmasıdır. İnternet kullanıcıları iletişim kurmak için daha çok hızlı mesajlaşma yazılımlarını tercih etse de, e-mail elbette öneminden hiçbir şey kaybetmiş değil.

Elbette e-mail'lerin kontrolü veya herhangi bir mail gönderme durumlarında, kullanılan bilgisayarın internete bağlı olması gerekir. Bu sayede kullanıcı e-mail hesabına erişebilir ve mail alıp gönderebilir.

Ancak Yahoo!'dan gelen bir haber, Yahoo!'nun kullanıcılara bazı önemli sürprizleri olduğunu müjdeliyor. Yahoo!'nun henüz beta aşamasında olan Zimbra uygulaması sayesinde, kullanıcılar Yahoo! Mail başta olmak üzere Gmail ve AOL Mail hesaplarına daha önce gelen e-mail'lere erişebilecek. tabi internet olmadan yeni posta alıp göndermek söz konusu değil...

İki internet protokolü olan Post Office Protocol ve Internet Message Access Protocol, kullanıcıların farklı sağlayıcılardan aynı anda 3 hesaba kadar e-mail hesaplarına erişebilmelerine olanak tanır.

Yahoo!'nun bir diğer sürprizi: Zimbra Documents

Yahoo!'nun bir diğer sürprizi: Zimbra Documents

Yahoo!'nun başkan yardımcısı ve aynı zamanda Zimbra'nın kurucuları arasında yer alan Satish Dharmaj, Zimbra'nın internet kullanıcılarına getirdiği fırsatları şöyle açıklıyor: "Zimbra, iletişime ve ortak çalışmaya odaklanan ve geleneksel e-mail'in kullanımını kolaylaştıran ve daha da önemlisi farklı birkaç hesap arasında köprü kurabilen bir uygulamadır. Yahoo! Zimbra ile herhangi bir e-mail hesabına istenilen her dakika ve her yerde erişim mümkün olacak."

Dökümanlarda resim ve diğer bileşenleri ekleyebilme olasılığını kullanıcılara veren Zimbra Documents ise Yahoo!'nun açıkladığı bir diğer bomba oldu.

Bu araç ile dosyalar, internet üzerinden oluşturulabilir ve depolanabilir. Bunun yanında Zimbra Documents, Word gibi kelime işlemci ve Excel tarzı uygulamaları da içerisinde barındırıyor.

Okuyucu Yorumları