İnternet olmadan da hack'liyorlar!

PC ya da cebinizi internetten kopardığınızda hack'lenmeniz mümkün değil sanıyorsanız, yanılıyorsunuz

İnternet olmadan hack!

Bilgisayarlarımızı veya akıllı telefonlarımızı internetten kopardığımızda artık hacker'ların ona ulaşamayacağını düşünürüz ancak bu inanç artık doğru değil. ABD'de Georgia Institute of Technology'deki bilim insanları, bilgisayarların ve akıllı telefonların çalışırken yaydıkları elektronik sinyalleri uygun mesafeden dinleyerek cihazdaki verilere ulaşmanın yolunu keşfettiler.

Buna göre bilgisayarın her bir işlemi farklı sinyaller yayıyor ve bu sinyaller birkaç metre mesafeye kadar rahatlıkla tespit edilebiliyor. Özellikle hafızaya veri yazılırken büyük miktarda gürültü çıkıyor ve hassas dijital kulaklar bu gürültüyü okuyabiliyor.

Üniversitedeki araştırmacılar "signal available to attacker" (SAVAT) (Saldırgana açık olan sinyaller) isminde yeni bir ölçü birimi de geliştirdiler. Bu yeni ölçü birimi bir dijital cihazın, ne kadar gürültülü sinyaller yaydığını ve bu sayede saldırganların işini ne kadar kolaylaştırdığını ortaya koyuyor. Ayrıca SAVAT değerini sıfırlamanın mümkün olmadığının da altı çiziliyor. Böylece kullanıcılar SAVAT değerini ne kadar küçültürse küçültsün, saldırganlar daha büyük antenlerle bu sinyallere erişme şansı bulabilecekler.

Benzer bir dinleme yönteminin ABD'nin istihbarat birimleri tarafından yıllardır kullanıldığına dair komplo teorileri, casusluk konulu pek çok Hollywood filminde on yıla yakındır işleniyor.

Okuyucu Yorumları