Internet olsa da olmasa da...

BEA Systems, mobil kullanıcıların İnternet bağlantısı olsa da olmasa da çalışmalarını sağlayacak yeni bir teknoloji konsepti olan Alchemy'yi tanıttı.

Internet olsa da olmasa da...

BEA Systems, mobil kullanıcıların İnternet bağlantısına sahip olma mecburiyetini ortadan kaldırarak kesintisiz çalışmalarını sağlayacak yeni bir teknoloji konsepti üzerinde çalışıldığını duyurdu. Mayıs sonunda düzenlenen eWorld Konferansı'nda BEA'in teknoloji baş mimarı ve İleri Teknoloji Geliştirme Bölümü Başkan Yardımcısı Adam Bosworth tarafından duyurusu yapılan Alchemy kod adlı teknoloji, BEA'in Liquid Computing vizyonunun en önemli bileşenlerinden de biri.

Alchemy sektörün, servis odaklı mimariler ve İnternet bağlantısı kullanma durumundaki mobil kullanıcıların ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiş ilk çok amaçlı istemci platformu olacak. Alchemy, BEA'in Liquid Computing vizyonunun çığır açan yüksek verimle çalışma kavramını destekliyor. Liquid Computing sayesinde, bilgi teknolojileri departmanlarının olası bir değişime uyum sağlama süresi aylar yerine dakikalar ile ölçülüyor. Liquid Computing, servis odaklı bir mimari temel üzerine kuruluyor. Bu vizyonun temel amacı ise, her türlü kurumsal operasyonu gerçek zamanlı ticari amaçlarla uyumlu hale getirmek ve bu suretle şirketlerin servis odaklı işletmelere dönüşmelerini kolaylaştırmak.

Alchemy, her boydaki her türlü cihaz için şablonları destekleyecek şekilde tasarlandı. Bu nokta, bir uygulamanın her türlü cihaz tarafından sorunsuz kullanılmasını sağlaması açısından bilgi teknolojileri departmanları için önem taşıyor.

Okuyucu Yorumları