İnternet sansürcüsü ülkede internet devrimi!

İnternet sansürleriyle ünlü bir ülkede internet alanında devrim olur mu? Demek ki oluyormuş...

Devrim adresi şaşırdı!

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers'ın (ICANN) Hintçe, Rusça ve Korece alan adlarına kapıyı açtığını buradaki haberimizde ayrıntılarıyla aktrmıştık. ICANN'in üst seviye alan adlarında Latin alfabesinde yer almayan karakterlere izin verme kararından ilk yararlanan ülke Mısır oldu.

Şarm El- Şeyh'te düzenlenen Internet Forum'unda konuşan Yahoo kurucularından Jerry Yang, dünyada 300 milyon Arapça konuşan insan olduğunu buna karşılık online içeriğin sadece yüzde 1'nin Arapça olduğunu belirtti.

Mısır'da halihazırda 80 milyonluk nüfus içerisinde 15 milyon internet kullanıcısı var. İnternet kullanımı sıkı kurallarla denetleniyor ve sansürleniyor.

Basın özgürlüğünü savunan bir grup olan Reporters Sans Frontieres, bir açıklama yaparak Mısır hükümetinin internet sansürcülüğünü eleştirdi. Bu grubun iddiasına göre Mısır iki genç blogcuyu tutukladı ve işkence uyguladı. Grup yaptığı açıklamada "Mısır internetin düşmanlarından birisidir. İnternet idaresi bir miktar düzenleme gerektirse de bu düzenleme Mısır hükümetinin empoze etmek istediğinin aksine liberal olmalıdır" dedi.

Okuyucu Yorumları